V ZDA se kažejo znaki okrevanja gospodarstva

Regionalna ekonomska poročila kažejo na neenakomerno okrevanje ameriškega gospodarstva, ki se je povzpelo na raven, ki je že v prejšnjih štirih gospodarskih krizah pomenila konec recesije.
V ZDA se kažejo znaki okrevanja gospodarstva

Ekonomska poročila napovedujejo konec gospodarske krize. (Vir: newamerica.net)

Podatki o gospodarski aktivnosti in proizvodnji za ameriški srednjih zahod in Teksas kažejo na to, da se gospodarstvo po eni najdaljših recesij v zadnjih sedemdesetih letih počasi pobira. Vendar pa regionalni indeksi gospodarske aktivnosti kažejo na neenakomerno okrevanje, ki ne bo imelo značilne V oblike.

Tudi podatki o BDP naj bi potrdili okrevanje in rast gospodarstva ZDA v tretjem četrtletju, kar naj bi s statističnega vidika pomenilo, da se velika recesija resnično končuje. Napovedi ekonomistov kažejo, da je po 0,7 odstotnem padcu v drugem četrtletju, gospodarstvo ZDA v tretjem četrletju doživelo 3,3 odstotno rast, zato udeleženci na trgu že pričakujejo morebitne spremembe obrestnih mer in olajševalnih ukrepov. Poleg tega je gospodarska aktivnost po podatkih čikaškega poročila že dosegla raven, ki je že v prejšnjih štirih recesijah nakazovala konec krize.

Vir: Reuters

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje