Večina super polnilnih postaj za električne avtomobile Tesla je v ZDA

Izgradnja mreže super polnilnih električnih postaj, ki omogočajo polnjenje baterij električnih avtomobilov Tesla, je v polnem zagonu. Iz uspešnega podjetja prihaja novica o postavitvi že 200. tovrstne postaje. Nahaja se v okolici Los Angelesa.
Večina super polnilnih postaj za električne avtomobile Tesla je v ZDA

Skoraj 60 odstotkov vseh postaj se nahaja v ZDA (Vir slike: YouTube).

Nova postaja ima 10 polnilcev, odprta pa je 24 ur na dan. Polnilne postaje podjetja Tesla Motors poznamo tudi v Sloveniji, prva je bila odprta letos avgusta. Polnilnica na Brdu deluje z močjo 135 kilovatov, polnjenje, ki traja od 20 do 40 minut, pa zadostuje za približno 500 kilometrov vožnje. Polnilnica črpa 100-odstotno čisto električno energijo, dobavljeno s strani podjetja Elektro Celje Energija.

Kot omenjeno, Losangeleška postaja je že 200. postaja in 114. postaja na ozemlju ZDA. 66 postaj se nahaja v Evropi, 23 pa v Aziji. Da je le 60 odstotkov vseh super polnilnih postaj na ozemlju ZDA, pravzaprav ni presenetljiva odločitev podjetja, saj se ameriški proizvajalec vse bolj poskuša približati tudi drugim trgom.

Največ postaj v Evropi je v Nemčiji

Poglejmo, v katerih evropskih državah se nahajajo ostale polnilne postaje. V Nemčiji je trenutno kar 17 postaj, poroča Businessinsider, 13 jih je na Norveškem, kjer je prodaja modela S stekla izjemno dobro, 11 pa v Franciji. Super polnilne postaje so tudi v Avstriji, Belgiji, na Danskem, v Angliji, Italiji, na Nizozemskem, Švedskem, v Švici in Sloveniji. Po načrtih podjetja Tesla Motors naj bi v bližnji prihodnosti odprli še vsaj dve polnilci v Sloveniji. Ljubljanska super polnilnica je trenutno edina v regiji.

Po načrtih podjetja Tesla Motors naj bi v bližnji prihodnosti odprli še vsaj dve polnilci v Sloveniji (Vir slike: YouTube).

Aprila 100, oktobra že 200

Mreža polnilnih postaj Tesla Motors se širi zelo hitro. Tako je podjetje letos aprila odprlo 100. postajo,  takrat je bilo v Evropi komaj 14, v ZDA pa 86 postaj. Slabih šest mesecev pozneje jih ima že 200.

Napad Tesle na Kitajsko

Vse večji poudarek pa podjetje daje tudi azijskemu trgu. Na Kitajskem je trenutno na voljo 19 postaj, še dve sta v Hongkongu in na Japonskem. Ker je kitajski trg za Teslo izredno pomemben, se v njihovih načrtih skriva izgradnja še 400 postaj v 120 kitajskih mestih.

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje