Video: kako investitorje prepričati, da si vas želijo

Danes vam predstavljamo odlomek iz ameriškega resničnostnega šova Shark Tank, oddaje, v kateri investitorji iščejo podjetja, v katera bi investirali svoja sredstva. Investitorjem je svoje podjetje predstavil takrat 29-letni podjetnik Jonathan Miller. In nalogo je opravil več kot odlično!

Shark Tank je resničnostni šov, v katerem investitorji perspektivnim startup podjetjem ponujajo zagonski kapital. Podoben resničnostni šov pa kmalu prihaja tudi v Slovenijo! Kdaj bo oddaja Dober posel (ang. Dragon’s Den) na sporedu, sicer še ni znano, a prva snemanja že potekajo. Investitorji v oddaji bodo iskali slovenska podjetja, ki potrebujejo zagonski kapital za poslovanje ali za prodor ideje na trg.

Vrnimo se k Jonathanu Millerju in preverimo, kako mu je uspelo investitorje pridobiti na svojo stran. Miller je podjetnik z odličnimi pogajalskimi sposobnostmi. Investitorje v oddaji je prepričal, da ni on tisti, ki potrebuje njih, ampak prav nasprotno – da oni potrebujejo njega. Prav to pa je bistvo dobrega pogajanja in odlične predstavitve pred investitorji! Tekom pogajanja Miller ni pokazal niti kančka obotavljanja, v svoj produkt je bil ves čas sto-odstotno prepričan, poleg tega pa je pokazal odlično poznavanje svoje panoge.

Kako je Millerju uspelo prepričati investitorje, si poglejte v videoposnetku. Vredno ogleda!

Investitorja Kevina Harringtona je na koncu uspel prepričati, da v njegovo podjetje investira dovolj veliko vsoto, s katero bi Miller pokril prav vse stroške, pri tem pa obdržal večino lastništva nad podjetjem, hkrati pa do konca življenja dobival še dodatne 4 odstotke zaslužka podjetja.

Podjetje Element Bars, ki ga je predstavil, sloni na ideji izdelave zdravih in kakovostnih energijskih ploščic, narejenih po meri. Način izdelave, sestavine, okus in izgled embalaže le-teh si lahko stranka izbere sama prek enostavnega obrazca na spletni strani podjetja.

Oznake: , , ,