Video: kako investitorje prepričati, da si vas želijo

Danes vam predstavljamo odlomek iz ameriškega resničnostnega šova Shark Tank, oddaje, v kateri investitorji iščejo podjetja, v katera bi investirali svoja sredstva. Investitorjem je svoje podjetje predstavil takrat 29-letni podjetnik Jonathan Miller. In nalogo je opravil več kot odlično!

Shark Tank je resničnostni šov, v katerem investitorji perspektivnim startup podjetjem ponujajo zagonski kapital. Podoben resničnostni šov pa kmalu prihaja tudi v Slovenijo! Kdaj bo oddaja Dober posel (ang. Dragon’s Den) na sporedu, sicer še ni znano, a prva snemanja že potekajo. Investitorji v oddaji bodo iskali slovenska podjetja, ki potrebujejo zagonski kapital za poslovanje ali za prodor ideje na trg.

Vrnimo se k Jonathanu Millerju in preverimo, kako mu je uspelo investitorje pridobiti na svojo stran. Miller je podjetnik z odličnimi pogajalskimi sposobnostmi. Investitorje v oddaji je prepričal, da ni on tisti, ki potrebuje njih, ampak prav nasprotno – da oni potrebujejo njega. Prav to pa je bistvo dobrega pogajanja in odlične predstavitve pred investitorji! Tekom pogajanja Miller ni pokazal niti kančka obotavljanja, v svoj produkt je bil ves čas sto-odstotno prepričan, poleg tega pa je pokazal odlično poznavanje svoje panoge.

Kako je Millerju uspelo prepričati investitorje, si poglejte v videoposnetku. Vredno ogleda!

Investitorja Kevina Harringtona je na koncu uspel prepričati, da v njegovo podjetje investira dovolj veliko vsoto, s katero bi Miller pokril prav vse stroške, pri tem pa obdržal večino lastništva nad podjetjem, hkrati pa do konca življenja dobival še dodatne 4 odstotke zaslužka podjetja.

Podjetje Element Bars, ki ga je predstavil, sloni na ideji izdelave zdravih in kakovostnih energijskih ploščic, narejenih po meri. Način izdelave, sestavine, okus in izgled embalaže le-teh si lahko stranka izbere sama prek enostavnega obrazca na spletni strani podjetja.

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje