Video: kako investitorje prepričati, da si vas želijo

Danes vam predstavljamo odlomek iz ameriškega resničnostnega šova Shark Tank, oddaje, v kateri investitorji iščejo podjetja, v katera bi investirali svoja sredstva. Investitorjem je svoje podjetje predstavil takrat 29-letni podjetnik Jonathan Miller. In nalogo je opravil več kot odlično!

Shark Tank je resničnostni šov, v katerem investitorji perspektivnim startup podjetjem ponujajo zagonski kapital. Podoben resničnostni šov pa kmalu prihaja tudi v Slovenijo! Kdaj bo oddaja Dober posel (ang. Dragon’s Den) na sporedu, sicer še ni znano, a prva snemanja že potekajo. Investitorji v oddaji bodo iskali slovenska podjetja, ki potrebujejo zagonski kapital za poslovanje ali za prodor ideje na trg.

Vrnimo se k Jonathanu Millerju in preverimo, kako mu je uspelo investitorje pridobiti na svojo stran. Miller je podjetnik z odličnimi pogajalskimi sposobnostmi. Investitorje v oddaji je prepričal, da ni on tisti, ki potrebuje njih, ampak prav nasprotno – da oni potrebujejo njega. Prav to pa je bistvo dobrega pogajanja in odlične predstavitve pred investitorji! Tekom pogajanja Miller ni pokazal niti kančka obotavljanja, v svoj produkt je bil ves čas sto-odstotno prepričan, poleg tega pa je pokazal odlično poznavanje svoje panoge.

Kako je Millerju uspelo prepričati investitorje, si poglejte v videoposnetku. Vredno ogleda!

Investitorja Kevina Harringtona je na koncu uspel prepričati, da v njegovo podjetje investira dovolj veliko vsoto, s katero bi Miller pokril prav vse stroške, pri tem pa obdržal večino lastništva nad podjetjem, hkrati pa do konca življenja dobival še dodatne 4 odstotke zaslužka podjetja.

Podjetje Element Bars, ki ga je predstavil, sloni na ideji izdelave zdravih in kakovostnih energijskih ploščic, narejenih po meri. Način izdelave, sestavine, okus in izgled embalaže le-teh si lahko stranka izbere sama prek enostavnega obrazca na spletni strani podjetja.

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje