Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov

Tako imenovani phishing napadi, s katerimi prihaja do kraje osebnih podatkov na spletu, so precej pogosti, a nepridipravi so v zadnjem času razvili novo metodo vdiranja v osebne spletne profile svojih žrtev.
Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov

Video: Ne nasedite novemu načinu kraje osebnih podatkov (Vir slike: HubSpot.com)

Ideja, ki jo na svojih žrtvah v zadnjem času preizkušajo spletni zlikovci, je pravzaprav presenetljivo preprosto izvedljiva: vse kar potrebujejo za vdor v različne osebne spletne profile, je telefonska številka njihove žrtve in nekaj nepazljivosti.

Na udaru so torej predvsem tisti uporabniki svetovnega spleta, ki so z različnimi spletnimi ponudniki, kot so Google in nekateri ponudniki profesionalnih poslovnih elektronskih predalov, v okviru dvostopenjskega prepoznavanja (ang. 2-step verificationdelili svojo telefonsko številko. Ta omogoča komuniciranje spletnih ponudnikov z uporabnikom tudi preko mobilnega telefona, kar so znali spretno izkoristiti nepridipravi.

Da ne bi vi ali vaše podjetje ostalo brez pomembnih osebnih in poslovnih podatkov oziroma da ne bi pomembne informacije prišle v neprave roke, si poglejte spodnji videoposnetek in ugotovite, kako lahko prepoznate, da gre za poskus zlorabe.

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje