Video: Novodobni potrošniki iščejo produkte za osebnostno rast

Zadnja leta v svetu čedalje hitreje narašča število novodobnih potrošnikov z visoko zavestjo, ki imajo željo po nakupovanju takšnih produktov, ki jim pomagajo pri osebnostni rasti. Zaradi spreminjanja potrošniške družbe pa se spreminja tudi sama globalna ekonomija.
Video: Novodobni potrošniki iščejo produkte za osebnostno rast

Video: Novodobni potrošniki iščejo produkte za osebnostno rast (Vir slike: sxc.hu)

Vishen Lakhiani, direktor in soustanovitelj podjetja Mindvalley, je opazil, da v svetu čedalje hitreje narašča število novodobnih potrošnikov z visoko zavestjo. Gre za ljudi z visoko motivacijo in željo po nakupovanju predvsem takšnih produktov, ki njim osebno pomagajo pri osebnostni rasti. 

V Združenih državah Amerike je število tovrstnih potrošnikov že zdavnaj preseglo 50 milijonov, v Evropi pa jih je že skoraj 100 milijonov, kar pomeni, da počasi, a vztrajno dominirajo na področju globalne ekonomije. 

Kot je poudaril Lahkiani, novodobni potrošniki ne odreagirajo na tradicionalne, do sedaj najbolj razširjene načine marketinga, temveč je za to, da jih pridobimo na svojo stran, potrebna povsem drugačna taktika. Če ste vi ali vaše podjetje ponudnik storitev ali produktov, ki so namenjeni osebnostni rasti, morate na potencialne stranke gledati kot na osebe z določenimi vrednotami in ne več kot na ljudi, ki se razlikujejo zgolj v spolu, starosti, kraju bivanja ipd., kot je bilo v navadi do sedaj. 

Več pa v videoposnetku:

YouTube

Poglejte tudi video: Je zeleno podjetništvo lahko profitabilno? >>

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje