Video: Programiranje v podjetništvu

V Združenih državah Amerike kar milijon delovnih mest ostane nezapolnjenih, ker šolstvo preprosto premalo svojega časa nameni poučevanju programiranja. Podobna situacija je tudi v Sloveniji, kjer podjetja obupno iščejo izkušene in nadarjene programerje.

Znanje programiranja v današnjih dneh posamezniku prinaša osvobajajoč občutek, saj omogoča ogromno priložnosti za udejstvovanje v podjetništvu, uresničevanje lastnih zamisli in v primeru uspešnosti tudi bajne zaslužke. Tudi v primeru, da posameznik želi poiskati zaposlitev, mu znanje programiranja odpira kar najširše možnosti – poišče si lahko delo na tako rekoč katerem koli področju, od dela v zdravstvu, banki do dela v tehnološkem podjetju ipd.

Razmišljate o ustanovitvi podjetja? >>

Tudi Mark Zuckerberg, ustanovitelj spletnega giganta Facebook, je med drugim uspel zaradi svojih sposobnosti v programiranju. V videoposnetku, ki vam ga predstavljamo danes, je pojasnil, da tudi pri Facebooku venomer iščejo nove talente, ki pa jih v ZDA celo primanjkuje, saj je prostih mest za programerje veliko več, kot je posameznikov, ki tovrstno delo znajo opravljati. Prav zato jim pri Facebooku nudijo posebno ugodne pogoje za delo, kjer imajo dostop do športnih rekvizitov, prostorov za sprostitev, odlične hrane ipd.

Več si poglejte v navdihujočem videoposnetku:

YouTube

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje