Video: Vizionar in podjetnik, ki spreminja svet

Elon Musk je podjetnik z nešteto idejami in načrti, katerim tudi strastno sledi in jih uresničuje. Najverjetneje ga bolje poznate kot ustanovitelja podjetij PayPal, Tesla Motors in SpaceX, ki so močno vplivala na podobo sveta, kot ga poznamo danes.
Video: Vizionar in podjetnik, ki spreminja svet

Video: Vizionar in podjetnik, ki spreminja svet (Vir slike: elonmusk.com)

V intervjuju za TED je Elon Musk predstavil podrobnosti o vizionarskih projektih, o katerih je začel razmišljati že v mladih letih, ko je bil še študent. Že od nekdaj se je zanimal za alternativne vire energije in jih tudi navdušeno preučeval. Po njegovem mnenju ima namreč prav transportni sistem in z njim povezana tehnologija ogromno vlogo pri boljšem svetu, zato se je odločil, da tudi sam nekaj stori na tem področju in ga poskuša izboljšati ter iz sveta ustvari lepši in čistejši kraj za bivanje.

S še nekaterimi drugimi poslovnimi partnerji je ustanovil podjetje Tesla Motors, ki se ukvarja prav s tovrstnim področjem. Delujejo v želji, da bi napravili avtomobil na električni pogon, ki bo cenovno dostopen tudi širšim množicam. Razvili so že nekoliko dražji model Tesla Roadster, kmalu za tem pa tudi cenovno ugodnejši Tesla model S, ki zgolj s pomočjo elektrike lahko prevozi do 500 kilometrov z enim polnjenjem.

Tesla Motors pa ni edini uspešen projekt ameriškega podjetnika z južnoafriškimi koreninami. Med drugim je Elon Musk znan tudi kot ustanovitelj PayPala, podjetja, ki je razvilo priljubljen spletni plačilni sistem, ter podjetja SpaceX, ki se ukvarja z vesoljskim transportom.

Ker v poslovnem svetu k uspehu veliko pripomore tudi podjetniški “state of mind“, vas vabimo k ogledu videoposnetka, ki bo tudi vas okužil s strastjo in z željo po uresničevanju vaših poslovnih idej!

YouTube

Priporočamo tudi ogled videoposnetka: Inovator, ki je spremenil svet >>

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje