Video: Inovator, ki je spremenil svet

Kljub rani mladosti, šteje namreč le 25 let, je Evans Wadongo s svojo inovacijo spremenil življenja mnogih revnih afriških otrok in jim omogočil izobrazbo, njihovim staršem pa pomagal, da lahko z izkoriščanjem sončne energije vsakodnevno prihranijo pri nakupu dragih goriv za svetilke.
Video: Inovator, ki je spremenil svet

Video: Inovator, ki je spremenil svet (Vir slike: informafrica.com)

Evans Wadongo je mlad Kenijec, ki je svoje otroštvo in mladost preživel v revnem okolju in v težkih življenjskih razmerah. Da je lahko obiskoval osnovno šolo, je moral skoraj vsak dan prepešačiti 10 kilometrov. Že takrat je pokazal izjemno nadarjenost in se zaradi odličnih ocen kasneje vpisal na srednjo šolo. Tudi to je končal z odliko in kot eden 100 najboljših učencev v Keniji. Leta 2009 je dokončal tudi fakulteto in pridobil naziv diplomiranega inženirja elektronike in računalništva.

Zaradi težkih razmer, s katerimi se učenci v kenijskih šolah soočajo vsakodnevno, kot otrok pa jih je izkusil tudi sam, se je odločil, da bo svoje znanje izkoristil in otrokom pomagal pri pridobivanju izobrazbe, ki je ključna za nekoliko lažje življenje v revnih predelih Afrike.

Lotil se je projekta, ki ga je poimenoval “Uporabljajte solarno energijo, rešujte življenja”, in kmalu za tem ustvaril prvi produkt – solarno svetilko, imenovano “MwangaBora”. Da bi svoj cilj, torej pomoč ljudem, lahko kar najbolje uresničil, se je pridružil mladi neprofitni organizaciji s podobnimi cilji in že kmalu prevzel eno izmed vodilnih funkcij.

Organizacija je pod vodstvom Wadonge doživela izjemen uspeh in pomagala prek 100 tisočim ljudem, za kar je Evans prejel lepo število prestižnih nagrad: po izboru CNN je bil izbran za “enega izmed desetih herojev leta 2010”, prejel je tudi priznanje “All Star Tribute” iz rok znane igralke Halle Berry, na podelitvi v čast bivšemu predsedniku Sovjetske zveze Mihailu Gorbačovu pa so mu podelili nagrado “človek, ki je spremenil svet”, ki je namenjena le posameznikom, ki so s svojimi izjemnimi dosežki svet spremenili na bolje.

Evans Wadongo je inspiracija za večino afriških otrok, saj jim daje upanje za boljši jutri, navdušil pa je tudi množice podjetnikov po celem svetu, mnogim izmed njih je ponovno povrnil upanje v uspeh, saj je dokazal, da je kljub težkim pogojem, v katerih je delal, svoje cilje dosegel s trdim delom in z odločno zagnanostjo!

Poglejte si videoposnetek:

YouTube

Vir: Informafrica.com

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje