Video: Dobro vodstvo lahko premika gore

V tokratnem video prispevku Simon Sinek, motivacijski govorec in svetovalec, govori o najboljših svetovnih voditeljih, ki na bolje niso spremenili le svojega podjetja, temveč življenja mnogih. Kako jim je to uspelo? Poglejte si v videoposnetku.
Združitev dveh podjetij lahko obema prinese koristi

Združitev dveh podjetij lahko obema prinese koristi (Vir slike: sxc.hu)

Simon Sinek je mnogim najverjetneje bolj znan po izumu koncepta “zlati krog”, s katerim je ljudi razdelil na tri skupine: ljudje iz prve skupine so tisti, ki vedo kaj počnejo, ljudje iz druge skupine vedo, kako naj to počnejo, nenazadnje pa so tu še tisti, ki vedo, zakaj to počnejo.

Slednjih je na svetu zelo malo in se od ostalih razlikujejo po tem, da vedo, kakšen je namen njihovega obstoja na tem svetu ter se zavedajo dejstva, da je denar zgolj posledica, ne pa razlog, zakaj bi se stvari sploh lotili. Prav to je najpomembneje za uspeh, ne glede na področje, na katerem se udejstvujete.

Najboljši svetovni voditelji so bili vedno tisti, ki so se dobro zavedali razlogov za svoje početje, saj jih je vodila strast. Sinek s pomočjo svojega koncepta zlatega kroga razloži, kako ustvariti učinkovito in uspešno podjetje, ki bo kos vsakemu izzivu, in pojasni, kako je uspelo Applu, Martinu Lutherju Kingu in bratoma Wright.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje