Video: Dobro vodstvo lahko premika gore

V tokratnem video prispevku Simon Sinek, motivacijski govorec in svetovalec, govori o najboljših svetovnih voditeljih, ki na bolje niso spremenili le svojega podjetja, temveč življenja mnogih. Kako jim je to uspelo? Poglejte si v videoposnetku.
Združitev dveh podjetij lahko obema prinese koristi

Združitev dveh podjetij lahko obema prinese koristi (Vir slike: sxc.hu)

Simon Sinek je mnogim najverjetneje bolj znan po izumu koncepta “zlati krog”, s katerim je ljudi razdelil na tri skupine: ljudje iz prve skupine so tisti, ki vedo kaj počnejo, ljudje iz druge skupine vedo, kako naj to počnejo, nenazadnje pa so tu še tisti, ki vedo, zakaj to počnejo.

Slednjih je na svetu zelo malo in se od ostalih razlikujejo po tem, da vedo, kakšen je namen njihovega obstoja na tem svetu ter se zavedajo dejstva, da je denar zgolj posledica, ne pa razlog, zakaj bi se stvari sploh lotili. Prav to je najpomembneje za uspeh, ne glede na področje, na katerem se udejstvujete.

Najboljši svetovni voditelji so bili vedno tisti, ki so se dobro zavedali razlogov za svoje početje, saj jih je vodila strast. Sinek s pomočjo svojega koncepta zlatega kroga razloži, kako ustvariti učinkovito in uspešno podjetje, ki bo kos vsakemu izzivu, in pojasni, kako je uspelo Applu, Martinu Lutherju Kingu in bratoma Wright.

Več pa v videoposnetku:

YouTube

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

Vse za podjetje