Video: Zakaj je pozitivna naravnanost v podjetništvu prednost?

Ljudje, ki so izjemno uspešni tako na zasebnem kot tudi poslovnem področju, imajo nekoliko specifičen pogled na svet. Na probleme, ki se pojavijo na njihovi poti, namreč vedno gledajo iz pozitivnega vidika, ne glede na to, da se včasih situacija zdi brezizhodna.
Video: Zakaj je pozitivna naravnanost v podjetništvu prednost?

Video: Zakaj je pozitivna naravnanost v podjetništvu prednost? (Vir slike: Pixabay.com)

Takšen pogled na svet je v poslovnem svetu zelo dobrodošel. Podjetniku namreč omogoča, da ne izgubi upanja ter da vedno napreduje – tudi v primeru, da mora včasih stopiti kakšen korak nazaj. Zavedanje, da bosta ob vztrajnosti slej ko prej sledila dva koraka naprej, še kako pripomoreta k temu, da se to tudi zares uresniči.

Obstajajo trije ključni razlogi, zakaj je takšen pogled na svet pravi:

Ena kava na dan odnese uspeh stran >>

1.) Kritike so v podjetništvu stalnica; pozitivno naravnan posameznik bo vedel, da lahko z upoštevanjem tovrstnih mnenj izboljša svoj produkt oz. storitev in na ta način kritiko pravzaprav spremeni v prednost.

2.) Nove informacije lahko povsem spremenijo tok dogajanja; včasih se zgodi, da smer, v kateri se gibljemo, ni prava. Pozitivno naravnani ljudje se ob tem spoznanju ne pustijo zmesti, temveč se hitro prilagodijo ter pri tem celo uživajo.

3.) Neuspeh pride od časa do časa; v tem primeru se pozitivno naravnani ljudje ne obremenjujejo preveč in v neželjeni situaciji poskušajo čim prej najti kakšno prej nevideno poslovno priložnost. 

V spodnjem videoposnetku si poglejte, kako se je s svojim prvim večjim neuspehom soočila Katie Couric, priljubljena ameriška novinarka: 

YouTube

Vir: Inc.com 

Osebni uspeh ni pogojen z našo inteligenco, fizičnimi karakteristikami in ni stvar naše preteklosti. Ni stvar naših prijateljev, prav tako ne družine in drugih znancev. Ključ do uspeha predstavljajo naše sposobnosti, kako iztisniti iz nas najboljše v katerih koli pogojih in okoliščinah >>

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje