Video: Zakaj naj vstopim v podjetništvo?

Vsakdo, ki je razmišljal o vstopu v podjetništvu, je zagotovo že slišal katerega izmed razlogov proti: panoga je preveč tvegana, zaslužek ni zagotovljen, dela pa je kljub temu ogromno. A obstajajo tudi številni razlogi, ki govorijo v prid ustanovitvi podjetja.
Video: Zakaj naj vstopim v podjetništvo?

Video: Zakaj naj vstopim v podjetništvo? (Vir slike: BigStockPhoto.com)

Poglejmo si nekaj razlogov, ki vas bodo prepričali, da je ustanovitev podjetja prava poteza za vas.

Prilagodljiv delovni čas – Sprva boste resda delali nekoliko več, toda slej ko prej boste postali vi tisti, ki bo določal svoj delovni čas. Imeli boste možnost, da svoje naloge prenesete na podrejene, vi pa urejate zgolj še tista najpomembnejša opravila, brez katerih vaš posel ne bi mogel obstati.

Številne zanimive dogode in prigode – Vsakdo, ki ima svoje podjetje, je doživel precej zanimivih prigod, ki mu popestrijo vsakdanjik in uničujejo rutino. In kaj je najboljše pri tem? V podjetništvu ste pravzaprav vi tisti, ki določate, kako se bo vaša zgodba odvijala!

Občutek ponosa in zmagoslavja – Ko boste zgradili nekaj tako veličastnega, kot je uspešno podjetje, vas bo prevel občutek ponosa in zmagoslavja. In prav je tako! S tem boste namreč dokazali, da ste iz pravega testa in da zmorete kljubovati vsem preprekam, ki se vam pojavijo na poti.

Nova poznanstva – Podjetniki so praviloma izjemno družabna bitja. Uživajo v izmenjavanju izkušenj, pridobivanju novega znanja ter deljenju svojih zgodb z ostalimi izjemno zanimivimi posamezniki iz sveta podjetništva. Kot podjetnik boste kmalu ugotovili, da tudi vi ne morete brez poslovnih srečanj, druženj in ostalih dogodkov. In z vsakim novim poznanstvom boste postali modrejši.

Finančna neodvisnost – Bodimo iskreni. Najpogostejši razlog, ki marsikaterega podjetnika privabi v poslovni svet, je prav želja po finančni neodvisnosti. In mnogi si jo na ta način tudi prislužijo!

V kolikor kolebate med odločitvijo, ali bi ustanovili lastno podjetje ali bi si poiskali službo v katerem izmed že ustanovljenih podjetij, pa si oglejte spodnji video:

YouTube

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje