Video: Zgradili bomo stroje, ki bodo razmišljali bolje kot ljudje

V današnji video rubriki vam predstavljamo zanimiv pogovor treh pomembnih poslovnežev, ki so s svojimi podjetji močno vplivali na svet, kot ga poznamo danes. To sta Larry Page in Sergey Brin, soustanovitelja Googla, ter Vinoh Khosla, svetovno znani tvegani kapitalist.
Video: Zgradili bomo stroje, ki bodo razmišljali bolje kot ljudje

Video: Zgradili bomo stroje, ki bodo razmišljali bolje kot ljudje (Vir slike: Freeimages.com)

Tekom intervjuja, ki ga vodi multimilijonar Vinoh Khosla, se Larry Page in Sergey Brin dotakneta različnih tematik. Sprva je govora predvsem o njunih začetkih v podjetju Google, kaj kmalu pa pogovor nanese tudi na umetno inteligenco in “pametne” naprave. Število le-teh se namreč v zadnjih letih vztrajno povečuje, hkrati pa se izboljšuje tudi njihova zmogljivost in preciznost.

Brin sicer meni, da se današnja tehnologija sicer še ni toliko približala pravi človeški inteligenci, toda meni, da se to lahko prav kmalu spremeni. Napredki na tem področju so resnično močni in včasih celo nepredvidljivi, zato je po njegovem mnenju pravzaprav nesmiselno ugibati o tem, koliko bo tehnologija napredovala v prihodnjih nekaj letih.

Več pa v zanimivem intervjuju:

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje