Video: Zgradili bomo stroje, ki bodo razmišljali bolje kot ljudje

V današnji video rubriki vam predstavljamo zanimiv pogovor treh pomembnih poslovnežev, ki so s svojimi podjetji močno vplivali na svet, kot ga poznamo danes. To sta Larry Page in Sergey Brin, soustanovitelja Googla, ter Vinoh Khosla, svetovno znani tvegani kapitalist.
Video: Zgradili bomo stroje, ki bodo razmišljali bolje kot ljudje

Video: Zgradili bomo stroje, ki bodo razmišljali bolje kot ljudje (Vir slike: Freeimages.com)

Tekom intervjuja, ki ga vodi multimilijonar Vinoh Khosla, se Larry Page in Sergey Brin dotakneta različnih tematik. Sprva je govora predvsem o njunih začetkih v podjetju Google, kaj kmalu pa pogovor nanese tudi na umetno inteligenco in “pametne” naprave. Število le-teh se namreč v zadnjih letih vztrajno povečuje, hkrati pa se izboljšuje tudi njihova zmogljivost in preciznost.

Brin sicer meni, da se današnja tehnologija sicer še ni toliko približala pravi človeški inteligenci, toda meni, da se to lahko prav kmalu spremeni. Napredki na tem področju so resnično močni in včasih celo nepredvidljivi, zato je po njegovem mnenju pravzaprav nesmiselno ugibati o tem, koliko bo tehnologija napredovala v prihodnjih nekaj letih.

Več pa v zanimivem intervjuju:

YouTube

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje