Video: Zmagajo ideje, ki se širijo

Uspešni podjetnik in marketinški mojster Seth Godin je na prireditvi Greater Baltimore Technology Council leta 2006 bistvo dobre prodaje povzel v stavku: "Zmagajo ideje, ki se širijo." Kot je pojasnil, je vlaganje v marketing izredno pomembno, saj posredno vpliva na povečanje profita podjetja.
Pozabite na cilje, raje se osredotočite na proces

Pozabite na cilje, raje se osredotočite na proces. (Vir slike: sxc.hu)

Seth Godin je svoj nastop na prireditvi Greater Baltimore Technology Council začel z zgodbo o izumitelju Ottu Rohwedderju, ki je leta 1913 izumil napravo za rezanje kruha. Kot je Rohwedder ugotovil že kmalu zatem, v tistih časih ni bilo veliko povpraševanja po narezanem kruhu.

To se je spremenilo šele 17 let kasneje, ko je priložnost v njegovem izumu zaznalo podjetje Taggart Baking in vse sile uprlo v marketing nove blagovne znamke, imenovane Wonder Bread. Ljudem so pojasnili prednosti narezanega kruha in tako rekoč ustvarili nov trg, ki do tedaj še ni obstajal.

Preverite tudi video: Skrivnost do uspeha je močan karakter

Marketing je pomemben element, ki lahko bistveno pripomore k uspehu podjetja, zato je pomembno, da tega področja ne zanemarjate. Z nakupom oglasov lahko tako rekoč kupite pozornost gledalcev, posledično pa se poveča distribucija in prodaja vašega produkta, kar vpliva na večji profit. Krog je sklenjen, če ponovno vložite v nakup oglasnega prostora.

Več pa v videu:

YouTube

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje