Windows 7 se obeta lepa prihodnost

Po neuspehu Viste je 22. oktobra letos na police prišel nov Microsoftov operacijskih sistem Windows 7 ter takoj opozoril nase.
Windows 7 se obeta lepa prihodnost

Windows 7 so glede na začetne rezultate bolj priljubljeni kot je bila Vista. (Vir: flickr.com)

Po desetih dneh prodaje so na nemških spletnih straneh zabeležili več kot štiriodstoten, v Franciji pa več kot dvoodstoten obisk uporabnikov z novim operacijskim sistemom.

Študija, ki je potekala od 15. oktobra do 2. novembra in je zajela 12.314 priljubljenih evropskih spletnih strani, je ugotavljala delež spletnih obiskovalcev, ki so uporabljali operacijski sistem Windows 7.

Nov operacijski sistem je po ugotovitvah raziskave najbolj priljubljen v Nemčiji, saj ga je 1. novembra uporabljajo kar 4,25 odstotka Nemcev. V Franciji so na isti dan zabeležili 2,64 odstotka uporabnikov z novimi Windowsi, sledita pa ji še Velika Britanija z 2,39 odstotnim in Španija z dvoodstotnim deležem uporabnikov novega sistema.

Kljub manj spektakularnem in bolj osebnem vstopu na trg kot ga je doživela Windows Vista, se glede na rezultate raziskave Windows 7 obeta lepa prihodnost, saj so 10 dni po izdaji že bolj priljubljeni kot je bila njihova predhodnica.

 

Vir: XiTiMonitor

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje