Yahoo odpušča

Več kot 1000 zaposlenih bo pri Yahoo-ju ostalo brez službe, kot posledica zmanjševanja stroškov.
V Yahooju se dogajajo velike spremembe

Bodo spremembe dovolj učinkovite?

Podjetje z nekdanjimi 14.300 zaposlenimi je že občutno zmajšalo najemanje novih ljudi in prekinilo sodelovanje z mnogimi zunanjimi sodelavci. V mesecu februarju so že ukinili 1000 delovnih mest, napoveduje se še dodatna ukinitev 1000 delovnih mest, poleg tega so mnogi menedžerji dobili navodila, da zmanjšajo proračune za 15 odstotkov.

Yahoo se že nekaj časa bori z nizkimi prihodki in počasno rastjo, hkrati pa se trudi ostati konkurenčen in obstati na trgu. V upanju na boljše čase je Yahoo najel svetovalno službo Bain & Co., kot pomoč pri prestrukturiranju in odprl svoja vrata morebitnimi partnerjem, ki mu bodo pomagala prebroditi težko obdobje. Možna je celo povezava z Microsoftom, ki je v preteklosti ostala nerealizirana. 

Vir: Venture Beat

SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje