Z omejenimi sredstvi do uspešnega podjetja

Ste na tesnem denarjem? Preizkusite naslednje nasvete s katerimi si lahko z omejenimi sredstvi zagotovite uspešno poslovanje.
Z omejenimi sredstvi do uspešnega podjetja

Uspeh je mogoč tudi z omejenimi sredstvi. (Vir: ehow.com)

Blagovna menjava: Ena izmed najstarejših oblik trgovine je zopet vzcvetela, saj podjetjem omogoča, da skoraj brezplačno svojo ponudbo zamenjajo za izdelke ali storitve drugih podjetij. Danes je blagovna menjava zaradi spleta mnogo preprostejša kot v preteklosti, na ta način pa je mogoče pridobiti tudi nove stranke.

Brezplačno svetovanje: Tudi v Sloveniji se najdejo organizacije, ki podjetnikom ponujajo brezplačne poslovno svetovanje. Za začetek obiščite naš forum ali se udeležite katerega izmed brezplačnih MP predavanj, podporo pa lahko poiščete tudi v inkubatorjih in tehnoloških parkih.

Mentorstvo: Mentorji so izkušeni in uspešni poslovneži, ki lahko mladim podjetnikom brezplačno pomagajo do uspešnega podjetja. Poiščite jih med znanci, učitelji, poslovnimi angeli, na gospodarski zbornici in drugih podjetniških združenjih.

Posebne ponudbe ključnim strankam: Učinkovit način za premagovanje izzivov, ki se pojavljajo pri poslovanju z veliki strankami, je posebna ponudba prilagojena strankinim potrebam. V zameno lahko zaprosite za brezplačno oglaševanje, boljše plačilne pogoje ali distribucijo vaših izdelkov.

Dobavitelji: Skoraj vsako podjetje potrebuje zanesljive dobavitelje, ki prispevajo k večji zanesljivosti in konkurenčnosti njegovega poslovanja, zato bodite do njih pošteni in pravočasno plačujte račune.

Medijska izpostavljenost: Če se vi, vaše podjetje ali proizvodi pojavljate v medijih, je to lahko dosti bolj učinkovito kot oglaševanje. Lokalnim medijem se približajte z zanimivimi dejstvi in anekdotami povezanimi z vami in vašim poslovanjem.

Outsourcing: S prenosom nekaterih nalog na zunanje sodelavce lahko veliko prihranite.

Zaupanje: Če se izkažete za vredne zaupanja bodo stranke z vami raje poslovale, zaposleni bodo bolj motivirani, posojilodajalci in investitorji pa vam bodo bolj zaupali s svojim denarjem. Poslujte torej pošteno in etično.

Prodaja: Vsakdo lahko s treningom in izkušnjami postane dober prodajalec, zato naj pri prodaji sodelujejo vsi zaposleni.

 

 Vir: Entrepreneur

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje