Zagon podjetja na avstrijskem Koroškem

Le lučaj od doma, takoj čez mejo, na avstrijskem Koroškem, se je v zadnjih letih razvilo privlačno, stimulativno in dinamično okolje za novoustanovljena podjetja. To je prostor, v katerem se združujejo in povezujejo inovativne zamisli brez meja. Izkoristite regionalne prednosti, dobre logistične povezave in vsestransko podporo institucij za zagonska podjetja.
Podjetništvo koroška

Če imate dobro poslovno zamisel, pa niste prepričani, ali jo lahko uresničite, ali pa če dvomite, ali se lahko prebijete skozi vse pravno-formalne mline in ovire, ki vas ločujejo od zagona podjetja, potem je avstrijska Koroška pravi kraj za vas. Prepričajte se, kako lahko hitro, preprosto in s podporo v vseh fazah začnete svoj novi posel tudi vi.

Preprosto je: Zagon podjetja v 5 korakih

1. Pridobivanje informacij

Vaša ideja je imenitna. Je tudi uresničljiva? V zgodnjih fazah ustanavljanja podjetja je ponavadi še vedno veliko neodgovorjenih vprašanj.Vsak odgovor pride prav, pot do informacij pa je preprosta. Začnete lahko naplatformi StartNet Carinthia. Ta združuje veliko informacij o kontaktnih točkah, stikih, dogodkih in močni podjetniški mreži na avstrijskem Koroškem. Obetavne poslovne ideje lahko prijavite tudi na program DurchSTARTer Koroške gospodarske zbornice, ki podpira podjetnike do njihovega vstopa na trg.

2. Svetovanje pri zagonu

Tik čez mejo lahko lastno podjetje odprete zelo preprosto. Pri tem vam pomaga BABEG , specializirana agencija za spodbujanje investicij na avstrijskem Koroškem. Spodbuja odpiranje novih, tudi mednarodnih podjetij, jim strateško svetuje in ponuja strokovno podporo v celotni pripravljalni fazi. Pomoč BABEG lahko še posebej izkoristite na področjih informacijske tehnologije, tehnoloških postopkov, strojništva in raziskav materialov.

3. Izbira primerne lokacije

Odpiranje podjetja na fizični lokaciji ni le izbira poslopja, pohištva in zaposlenih. Dostopne prometne poti, proizvodni obrati in dobavitelji ter vzpostavljeni prodajni kanali, so pomembni dejavniki pri odločitvi, kje bo doma vaš posel. Pri tem vam lahko z dragocenimi izkušnjami in nasveti pomagajo tudi v Koroškem industrijskem združenju, v katerem odlično poznajo lokalno poslovno okolje. Še posebej dobro je zastopan in razvit tehnološki sektor.

4. Gradnja trdnih temeljev

Sodelovanje z industrijo ter izobraževalnimi in raziskovalnimi ustanovami ali podjetji? Na osrednji zagonski točki build! najdete stike, ki jih potrebujete. To je – še posebej na začetku vaše poti –vrhunska odskočna deska za povezovanje z najpomembnejšimi deležniki v poslovnih procesih, vlagatelji, poslovnimi angeli.

5. Ustanovitev podjetja

Zdaj je čas, da tudi uradno odprete vaše podjetje. Oddelek za ustanavljanje podjetij Koroške gospodarske zbornice ponuja nasvete o vseh vprašanjih, povezanih s formalno ustanovitvijo, davki in socialno varnostjo, minimalno prodajo in trženjem. To je služba, ki je vselej z vami ter vam ponuja osebni stik in vse odgovore ob uradnem zagonu.

V enem letu ustanovijo podjetniki iz različnih držav na avstrijskem Koroškem 2.700 podjetij. Z dobro idejo za startup se jim lahko preprosto pridružite tudi vi: https://www.carinthia.com/sl/avstrijska-koroska

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
7. Mednarodna konferenca o digitalnem zdravju HealthDay.si

7. Mednarodna konferenca o digitalnem zdravju HealthDay.si

V četrtek, 22. oktobra 2020, je preko spleta potekala mednarodna konferenca »HealthDay.si 2020 z naslovom »Na vrednosti osnovan zdravstveni sistem – Odpiramo vrata novim priložnostim?«. Preberite več >>

Kako razviti hardware izdelek od začetka do konca

Kako razviti hardware izdelek od začetka do konca

Hardware izdelek lahko razvijete ne glede na svojo tehnično poznavanje in za uspeh vam ni treba biti inženir (čeprav to zagotovo pomaga). Ne glede na to, ali ste podjetnik, zagonski proizvajalec, izdelovalec, izumitelj ali malo podjetje, vam bo ta vodnik pomagal razumeti postopek razvoja novega izdelka. Preberite več >>

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje