Zakaj se podati v podjetništvo?

Kot podjeten posameznik z visokimi ambicijami v podjetništvu ste najverjetneje že večkrat naleteli na neodobravanje okolice, ki vam je na pladenj natresla številne razloge proti ustanovitvi lastnega podjetja: finančno tveganje, nove skrbi, pomanjkanje časa ipd.
Kako ugotoviti, da zaposleni razmišljajo o novi službi?

Bodite pozorni na spremembe v obnašanju svojih zaposlenih. (Vir slike: Pixabay)

A navkljub tem in vsem drugim nevšečnostim, ki neizogibno spremljajo kariero vsakega podjetnika, obstaja kar nekaj razlogov, ki govorijo v prid ustanovitvi podjetja. Poglejmo si le nekaj izmed njih:

Ponos na svoje dosežke: Občutki ob uspešni ustanovitvi podjetja so nepojmljivi, zagotavljajo prav vsi uspešni podjetniki. In tudi kasneje, ko boste razmišljali o svoji preteklosti, bo uspešno podjetje zagotovo na vrhu seznama vaših dosežkov.

Pozitivne spremembe: Vse, kar boste počeli kot podjetnik, bo neizbežno vplivalo tudi na vaše zasebno življenje. Ker boste morali na tej novi karierni poti postati bolj odločni, bolj samozavestni in bolj učinkoviti, se bo enako zgodilo tudi v vašem zasebnem življenju. Postali boste boljši, uspešnejši človek.

Ali poznate skrivnosti javnega nastopanja >>

Finančna neodvisnost: Eden najpogostejših razlogov, zakaj se ljudje podajo v podjetništvo, je zagotovo želja po finančni neodvisnosti. Najsi bo to denar za mirno upokojitev, denar za bolj luksuzno življenje ali kaj podobnega, dejstvo je, da ob zaposlitvi v podjetju koga drugega to težko dosežete.

Ustvarjanje novih delovnih mest: Z ustanovitvijo lastnega podjetja ne boste zaposlitve zagotovili le sebi, temveč tudi svojim novim sodelavcem. Poslovne ideje, ki ste jih uresničili, torej priložnosti za uspešno življenje niso ponudile le vam, temveč tudi drugim. 

Prekinitev rutine: Kot podjetnik nikoli več ne boste ujeti v krog rutine in vsakdanjosti, ki nima izhoda. Z novimi poslovnimi priložnostmi, na katere boste naleteli tekom kariere, boste vsakokrat znova doživeli novo izkušnjo, ki vas bo izpopolnjevala in vam omogočala, da venomer osebnostno rastete. 

Vir: Entrepreneur.com

O tem, katerih 5 nasvetov bi dala mladim podjetnikom, smo tokrat povprašali podjetnika Anjo in Alena Marić iz Woodwaya, ki sta pred časom postala zmagovalca našega izbora Mladi podjetnik leta 2015 >>

Oznake: ,