Zaključni pitchi ekip v finskem pospeševalniku Startup Sauna

Startup Sauna je ime finskega podjetniškega pospeševalnika, ki dvakrat letno za dva meseca pod svoje okrilje sprejme 14 podjetniških ekip iz vzhodne Evrope, Rusije ter baltskih in nordijskih držav. V četrtek, 4. junija, so se odvili zaključni pitchi dvanajste generacije.
Zaključni pitchi ekip v finskem pospeševalniku Startup Sauna

Zaključni pitchi ekip v finskem inkubatorju Startup Sauna

Zaključni pitchi dvanajste generacije so se odvili v četrtek, 4. junija 2015 v prostorih pospeševalnika v Helsinkih. Vsaka ekipa je imela za predstavitev na voljo 3 minute, naslednji dve minuti pa so organizatorji namenili vprašanjem iz publike. Šest najboljših ekip po izboru komisije bo poleti obiskalo startup metropolo San Francisco in dobilo možnost, da svoje ideje predstavi invenstitorjem in poslovnim angelom.

Kdo so ekipe, ki so se predstavile?

Leadfeeder

Spletno orodje, ki deluje v povezavi z Google Analytics, nam pokaže katera podjetja so obiskala našo spletno stran in kaj so tam počela. Prvi mesec uporabe je brezplačen, aplikacijo pa priporočajo vsem B2B podjetjem, saj je to najenostavnejši način, da obiskovalca spremenite v kupca.

InSelly

Instagram je po zadnjih internetnih trendih najbolj priljubljeno družabno omežje med mladimi in ni presenetljivo, da preko njega poteka tudi trgovanje. Latvijski startup inSelly je ustvaril spletno stran, kjer uporabnik s prijavo v svoj Instagam profil ustvari spletno trgovino, artikel pa vanjo doda z uporabo hashtaga #inSelly. Ekipa je trenutno osredotočena na ameriški trg, saj sta tako spletno trgovanje kot Instagram tam v največjem porastu.

InsightsForce

Mobilne aplikacije vsak dan prejmejo na tisoče komentarjev, a le nekaj odstotkov jih doseže razvijalce. Aplikacija InsightsForce zbere vse ocene na internetu, jih kategorizira in ob opaženih težavah o tem obvesti pravi oddelek v podjetju. Prisotni so v sedmih največjih trgovinah z aplikacijami na svetu, med njihovimi prvimi uporabniki pa so bili tudi starši jeznih ptic, finsko podjetje Rovio.

EntoCube

Ekipa, ki je bila v preteklih dveh mesecih deležna največ pozornosti, se ukvarja s prodajo transportnih zabojnikov prilagojenih za rejo čričkov! Da, prav ste prebrali – črički so hranljivi, ne potrebujejo dosti vode, se hitro razmnožujejo in so, verjamite ali ne, izjemeno okusni. Cilj ekipe je končati svetovno lakoto.

bitREC

Podjetje bitREC, ki se ukvarja s personalizacijo in kontekstualizacijo spletne prodaje, ima na listi svojih strank tudi Studio Moderno. Z algoritmi, ki poleg običajnih navad kupcev poznajo še razmere, ki vplivajo na naše odločitve (npr. vreme, lokacija, operacijski sistem…) pomagajo spletnim trgovcem ustvariti več dobička in zadovoljne kupce. 

CryptonorDB

CryptonorDB je aplikacija, ki zagotavlja varno in dokazano zasebnost s šifriranjem zapisov že pred shranjevanjem na napravo ali v oblak. To omogoča poizvedbe prek šifriranih podatkov, ne da bi ga prej dešifrirali, pa tudi šifrirni ključ se nikoli ne prenese v oblak, tako, da nihče ne dobi dostopa do dešifriranih podatkov nepooblaščeno.

Dogodek Startup Saune (foto: Petra Ravbar)

Dogodka se je udeležilo preko 500 obiskovalcev, po koncu pa je sledila oblina pogostitev z dobrotami z žara. Kot se za prave Fince spodobi nista manjkali niti domači posebnosti, savna s spremljavo ledenega bazena in vodka. V pogovoru z ekipami so te izpostavile predvsem odlične mentorje, nova kontakte zunaj meja Evrope in nov pogled njihov trg.

Listo vseh 14 startupov vključenih v jesenski program Startup Saune si lahko pogledate tukaj.

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje