Zaposlovanje v podjetju

Če želite razširiti svoje poslovanje boste najverjetneje potrebovali nove sodelavce - v tem primeru se lahko odločite za najem zunanjih sodelavcev (t.i. outsourcing), zaposlite nove ljudi ali prekvalificirate že zaposlene delavce.
Blaž Kos: Timsko delo in podjetništvo

Blaž Kos: Timsko delo in podjetništvo (Vir slike: sxc.hu)

Preden zaposlite novo osebo, se prepričajte, da jo zares potrebujete. Morda potrebujete dodatne roke za delo le za določen čas ali pa želite razširiti svoje poslovanje. Načrtovanje pri zaposlovanju se vsekakor najbolje obnese.

Najprej se morate vprašati zakaj potrebujete nove zaposlene. Ste morda šele odprli podjetje in iščete prvega zaposlenega, ki vam bo pomagal pri širjenju podjetja? Iščete zamenjavo za delavca, ki je odšel, želite v podjetje vnesti svežino in nove ideje ali pa se je obseg vašega dela nenadoma povečal? Sploh imate delavni prostor, katerega morate zagotoviti novemu delavcu ali boste morali zanj kupiti dodatno opremo?

Na voljo so vam tudi alternative: ponovno lahko organizirate delo v podjetju in spremenite dosedanje zadolžitve zaposlenih, ponudite plačane nadure, poiščete učinkovitejši način dela, najamete občasne delavce ali pa ponudite prakso študentom iz bližnje fakultete.

Če se vseeno odločite za zaposlitev, imate na voljo več izbire. Lahko se odločite, da delavca zaposlite za določen ali nedoločen čas. Pri tem se lahko dogovorite za poln ali polovični delovni čas. A z zaposlitvijo dobite tudi nekatere obveznosti, kot so prijava v obvezno pokojninsko, invalidsko, zdravstveno zavarovanje ter zavarovanje za primer brezposelnosti, a tovrstno investiranje v podjetje se kasneje vsekakor poplača.

Vir: Business Link

Oznake: , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje