Zaposlovanje v podjetju

Če želite razširiti svoje poslovanje boste najverjetneje potrebovali nove sodelavce - v tem primeru se lahko odločite za najem zunanjih sodelavcev (t.i. outsourcing), zaposlite nove ljudi ali prekvalificirate že zaposlene delavce.
Blaž Kos: Timsko delo in podjetništvo

Blaž Kos: Timsko delo in podjetništvo (Vir slike: sxc.hu)

Preden zaposlite novo osebo, se prepričajte, da jo zares potrebujete. Morda potrebujete dodatne roke za delo le za določen čas ali pa želite razširiti svoje poslovanje. Načrtovanje pri zaposlovanju se vsekakor najbolje obnese.

Najprej se morate vprašati zakaj potrebujete nove zaposlene. Ste morda šele odprli podjetje in iščete prvega zaposlenega, ki vam bo pomagal pri širjenju podjetja? Iščete zamenjavo za delavca, ki je odšel, želite v podjetje vnesti svežino in nove ideje ali pa se je obseg vašega dela nenadoma povečal? Sploh imate delavni prostor, katerega morate zagotoviti novemu delavcu ali boste morali zanj kupiti dodatno opremo?

Na voljo so vam tudi alternative: ponovno lahko organizirate delo v podjetju in spremenite dosedanje zadolžitve zaposlenih, ponudite plačane nadure, poiščete učinkovitejši način dela, najamete občasne delavce ali pa ponudite prakso študentom iz bližnje fakultete.

Če se vseeno odločite za zaposlitev, imate na voljo več izbire. Lahko se odločite, da delavca zaposlite za določen ali nedoločen čas. Pri tem se lahko dogovorite za poln ali polovični delovni čas. A z zaposlitvijo dobite tudi nekatere obveznosti, kot so prijava v obvezno pokojninsko, invalidsko, zdravstveno zavarovanje ter zavarovanje za primer brezposelnosti, a tovrstno investiranje v podjetje se kasneje vsekakor poplača.

Vir: Business Link

Oznake: , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje