Zaščitite svoje podatke s Krypterixom!

Nedavno je na trg prišel Krypterix – mobilni trezor slovenskih snovalcev, ki z izredno visoko stopnjo zaščite hrani najbolj občutljive podatke in informacije ter jih kriptira na način, ki ga brez pravega ključa ne more odkleniti nobena tehnologija.
Zaščitite svoje podatke s Krypterixom!

Krypterix je mobilni trezor z izredno visoko stopnjo zaščite (vir: krypterix.com)

Krypterix je prenosna zunanja kriptirna enota, križanec med trezorjem in zunanjim “solid state” diskom. Uporabniki s Krypterixom zaščitijo svoje najbolj občutljive podatke, do njih pa lahko uporabniki dostopajo le z enkripcijskim ključem. 

Krypterix je v osnovi prenosni disk z implementiranim močnim šifrirnim ključem, ki je zgeneriran po protokolu AES256-XTS, narejen po vojaškem standardu in praktično nezlomljiv z današnjo tehnologijo. Pri projektu sodelujeta šentjernejska srebrna gazela L-Tek ter Smart Data Security.

»Krypterix je predvsem primeren za ljudi, ki občutljive informacije prenašajo naokoli na svojih prenosnikih brez primerne zaščite.«

»Deluje tako, da ga uporabnik preko USB priklopi na računalnik, nanj prenese podatke, ki bi jih rad zaščitil, nato pa sam določi enkripcijski ključ, torej proizvajalec nima ključa/kode in ga zatorej tudi ne more nikomur posredovati. Uporabnik lahko podatke kriptira in jih v kriptirani obliki naloži tudi v oblak. Tudi če v oblaku do podatkov dostopa kdo, ki za to ni  pooblaščen, mu podatki ne koristijo, saj so kriptirani. Gre za enkripcijo AES 256-bit XTS,« več o načinu uporabe povedo pri Krypterixu.

Disk je namenjen vsem uporabnikom, ki jim je varnost podatkov pomembna, saj je primeren tako za domačo (osebni podatki, bančni podatki) kot tudi profesionalno uporabo v podjetjih in agencijah (prototipna izdelava, načrti, finance, poročila). »Krypterix je namenjen tako posameznikom, kot organizacijam, ki bi rade svoje podatke zaščitile, predvsem pa je primeren za ljudi, ki občutljive informacije prenašajo naokoli na svojih prenosnikih brez primerne zaščite. V osnovi je Krypterix namenjen kot osebni trezor za shranjevanje ključnih podatkov. Zelo dober odziv beležimo tudi znotraj korporacijskih okolij v IT-ju, državni upravi, vojski, zdravstvu in v odvetniških pisarnah,« komentirajo v podjetju.

Facebook Messenger bo v naslednjih mesecih dobil novost – svojo lastno digitalno asistentko Moneypenny. Kdaj jo bomo lahko spoznali? >>

Trenutno sta na voljo dva modela; 256 GB in 512 GB. S Krypterixom zgodbo že od začetka gradijo globalno, prvi koraki so na trgu Evropske unije, v prihodnosti pa načrtujejo razširitev v Rusijo, ZAE in ZDA.

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje