8 namigov za mlade podjetnike

Avtor — 11.01.2012
Izkušeni podjetniki se zavedajo, da bi določene stvari lahko napravili drugače. S tem bi prihranili čas in denar, hkrati pa povečali poslovno storilnost. Preberite si 8 nasvetov, ki bi si jih danes že uveljavljen podjetnik Brent Beshore želel vedeti na začetku svoje podjetniške poti.
8 namigov za mlade podjetnike

8 namigov za mlade podjetnike (slika: sxc.hu)

  1. Sprejmite nasvete izkušenih podjetnikov. Mladi podjetniki pogosto vstopijo v svet podjetništva, kljub temu, da o tem vedo izredno malo. Pripravite se na vstop v resnični svet, kjer ima vsaka napaka posledice. V pomoč si poiščite mentorja in upoštevajte nasvete tudi drugih bolj izkušenih podjetnikov.
  2. Hitite počasi. Ena izmed pogostih napak mladih podjetnikov je, da so ves čas zaposleni. Venomer delajo na novih projektih in se udeležujejo mnogih sestankov. Menijo, da bodo zagotovo uspešni, če bodo delali veliko. A prezaposlenost vam bo prej zmanjšala vrednost, kot povečala. Štejejo namreč le rezultati.
  3. Poenostavite stvari. Večina zapletenih dogovorov, pogodb in poslovnih načrtov se ne obnese. Najbolj uspešni so načrti, ki so preprosti, cilji, ki so jasni in pričakovanja, ki so vsem znana že vnaprej. Z vsakim dodatnim zapletanjem si boste le povečali možnost za neuspeh.
  4. Vzpostavite dober odnos z ljudmi. Zavedajte se, da se vsak človek sooča s svojimi osebnimi težavami, ki jih ne razglaša naokrog. Zato bodite potrpežljivi, ko bo vaš poslovni partner kdaj slabe volje, saj ne morete vedeti, kaj ga teži.
  5. Specializirajte se. Prav nihče ne more biti dober v vsem. Poiščite tisto področje, ki vam je najbolj pisano na kožo in se specializirajte. S specializacijo na določenem področju boste pridobili kredibilnost in fokus, ki sta pomembna pogoja za uspešnost poslovanja.
  6. Prenehajte z neučinkovitimi projekti. Prepoznajte pravo priložnost in jo zagrabite. Četudi bo to pomenilo, da boste morali popolnoma spremeniti svoje življenje in poslovanje svojega podjetja. Če veste, da ste na pravi poti, se ne ustavljajte.
  7. Šteje le profit. Vsekakor je razburljivo spremljati rast podjetja in širjenje proizvodnje, a nič od tega ni pomembno, če profita še kar ni od nikoder. Profit bo v vaše podjetje prinesel stabilnost in dolgoročnost, saj drugače ne boste mogli plačevati zaposlenih in vlagati v razvoj. Ne tolažite se, da boste profitirali v prihodnosti – pravi čas je sedaj.
  8. Storitveno podjetje ni prava izbira za mlade podjetnike. Da nekdo postane izvrsten ponudnik storitev, zahteva ogromno časa. Inteligenca in izobrazba pri tem nimata velike vloge. Kvaliteta storitev se ocenjuje po zgodovini uspešnosti podjetja in kot mladi podjetnik te zgodovine ne morete imeti, zato boste potencialne stranke težje prepričali v vašo kredibilnost. Prav zato je bolje, da se mladi podjetniki raje osredotočijo v podjetje, ki ponuja produkte.

Vir: Under 30 CEO

Oznake: , , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

MP delavnica: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje