8 namigov za mlade podjetnike

Izkušeni podjetniki se zavedajo, da bi določene stvari lahko napravili drugače. S tem bi prihranili čas in denar, hkrati pa povečali poslovno storilnost. Preberite si 8 nasvetov, ki bi si jih danes že uveljavljen podjetnik Brent Beshore želel vedeti na začetku svoje podjetniške poti.
8 namigov za mlade podjetnike

8 namigov za mlade podjetnike (slika: sxc.hu)

  1. Sprejmite nasvete izkušenih podjetnikov. Mladi podjetniki pogosto vstopijo v svet podjetništva, kljub temu, da o tem vedo izredno malo. Pripravite se na vstop v resnični svet, kjer ima vsaka napaka posledice. V pomoč si poiščite mentorja in upoštevajte nasvete tudi drugih bolj izkušenih podjetnikov.
  2. Hitite počasi. Ena izmed pogostih napak mladih podjetnikov je, da so ves čas zaposleni. Venomer delajo na novih projektih in se udeležujejo mnogih sestankov. Menijo, da bodo zagotovo uspešni, če bodo delali veliko. A prezaposlenost vam bo prej zmanjšala vrednost, kot povečala. Štejejo namreč le rezultati.
  3. Poenostavite stvari. Večina zapletenih dogovorov, pogodb in poslovnih načrtov se ne obnese. Najbolj uspešni so načrti, ki so preprosti, cilji, ki so jasni in pričakovanja, ki so vsem znana že vnaprej. Z vsakim dodatnim zapletanjem si boste le povečali možnost za neuspeh.
  4. Vzpostavite dober odnos z ljudmi. Zavedajte se, da se vsak človek sooča s svojimi osebnimi težavami, ki jih ne razglaša naokrog. Zato bodite potrpežljivi, ko bo vaš poslovni partner kdaj slabe volje, saj ne morete vedeti, kaj ga teži.
  5. Specializirajte se. Prav nihče ne more biti dober v vsem. Poiščite tisto področje, ki vam je najbolj pisano na kožo in se specializirajte. S specializacijo na določenem področju boste pridobili kredibilnost in fokus, ki sta pomembna pogoja za uspešnost poslovanja.
  6. Prenehajte z neučinkovitimi projekti. Prepoznajte pravo priložnost in jo zagrabite. Četudi bo to pomenilo, da boste morali popolnoma spremeniti svoje življenje in poslovanje svojega podjetja. Če veste, da ste na pravi poti, se ne ustavljajte.
  7. Šteje le profit. Vsekakor je razburljivo spremljati rast podjetja in širjenje proizvodnje, a nič od tega ni pomembno, če profita še kar ni od nikoder. Profit bo v vaše podjetje prinesel stabilnost in dolgoročnost, saj drugače ne boste mogli plačevati zaposlenih in vlagati v razvoj. Ne tolažite se, da boste profitirali v prihodnosti – pravi čas je sedaj.
  8. Storitveno podjetje ni prava izbira za mlade podjetnike. Da nekdo postane izvrsten ponudnik storitev, zahteva ogromno časa. Inteligenca in izobrazba pri tem nimata velike vloge. Kvaliteta storitev se ocenjuje po zgodovini uspešnosti podjetja in kot mladi podjetnik te zgodovine ne morete imeti, zato boste potencialne stranke težje prepričali v vašo kredibilnost. Prav zato je bolje, da se mladi podjetniki raje osredotočijo v podjetje, ki ponuja produkte.

Vir: Under 30 CEO

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje