8 namigov za mlade podjetnike

Izkušeni podjetniki se zavedajo, da bi določene stvari lahko napravili drugače. S tem bi prihranili čas in denar, hkrati pa povečali poslovno storilnost. Preberite si 8 nasvetov, ki bi si jih danes že uveljavljen podjetnik Brent Beshore želel vedeti na začetku svoje podjetniške poti.
8 namigov za mlade podjetnike

8 namigov za mlade podjetnike (slika: sxc.hu)

  1. Sprejmite nasvete izkušenih podjetnikov. Mladi podjetniki pogosto vstopijo v svet podjetništva, kljub temu, da o tem vedo izredno malo. Pripravite se na vstop v resnični svet, kjer ima vsaka napaka posledice. V pomoč si poiščite mentorja in upoštevajte nasvete tudi drugih bolj izkušenih podjetnikov.
  2. Hitite počasi. Ena izmed pogostih napak mladih podjetnikov je, da so ves čas zaposleni. Venomer delajo na novih projektih in se udeležujejo mnogih sestankov. Menijo, da bodo zagotovo uspešni, če bodo delali veliko. A prezaposlenost vam bo prej zmanjšala vrednost, kot povečala. Štejejo namreč le rezultati.
  3. Poenostavite stvari. Večina zapletenih dogovorov, pogodb in poslovnih načrtov se ne obnese. Najbolj uspešni so načrti, ki so preprosti, cilji, ki so jasni in pričakovanja, ki so vsem znana že vnaprej. Z vsakim dodatnim zapletanjem si boste le povečali možnost za neuspeh.
  4. Vzpostavite dober odnos z ljudmi. Zavedajte se, da se vsak človek sooča s svojimi osebnimi težavami, ki jih ne razglaša naokrog. Zato bodite potrpežljivi, ko bo vaš poslovni partner kdaj slabe volje, saj ne morete vedeti, kaj ga teži.
  5. Specializirajte se. Prav nihče ne more biti dober v vsem. Poiščite tisto področje, ki vam je najbolj pisano na kožo in se specializirajte. S specializacijo na določenem področju boste pridobili kredibilnost in fokus, ki sta pomembna pogoja za uspešnost poslovanja.
  6. Prenehajte z neučinkovitimi projekti. Prepoznajte pravo priložnost in jo zagrabite. Četudi bo to pomenilo, da boste morali popolnoma spremeniti svoje življenje in poslovanje svojega podjetja. Če veste, da ste na pravi poti, se ne ustavljajte.
  7. Šteje le profit. Vsekakor je razburljivo spremljati rast podjetja in širjenje proizvodnje, a nič od tega ni pomembno, če profita še kar ni od nikoder. Profit bo v vaše podjetje prinesel stabilnost in dolgoročnost, saj drugače ne boste mogli plačevati zaposlenih in vlagati v razvoj. Ne tolažite se, da boste profitirali v prihodnosti – pravi čas je sedaj.
  8. Storitveno podjetje ni prava izbira za mlade podjetnike. Da nekdo postane izvrsten ponudnik storitev, zahteva ogromno časa. Inteligenca in izobrazba pri tem nimata velike vloge. Kvaliteta storitev se ocenjuje po zgodovini uspešnosti podjetja in kot mladi podjetnik te zgodovine ne morete imeti, zato boste potencialne stranke težje prepričali v vašo kredibilnost. Prav zato je bolje, da se mladi podjetniki raje osredotočijo v podjetje, ki ponuja produkte.

Vir: Under 30 CEO

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje