Edinstvena električna kolesa s slovenskim poreklom

Pod Pohorjem v kreativnem duhu nastajajo edinstvena električna kolesa družinskega podjetja Electrom. Tovrstna kolesa vsekakor predstavljajo miselni premik k bolj zdravemu in zelenemu načinu življenja, vožnja do 100 kilometrov pa vas bo stala zgolj 20 centov.
Edinstvena električna kolesa s slovenskim poreklom

Edinstvena električna kolesa s slovenskim poreklom (Vir fotografije: arhiv Electrom)

Electrom je družinsko podjetje, ki trenutno vključuje polno zaposlitev štirih oseb, učinkovito pa ga vodita Branko Jovićević in Manica Maček.

Namen električnih koles ni zgolj rekreacija, temveč predvsem uporaba z namenom prevoznega sredstva. Gibanje je pomemben del zdravega življenjskega sloga in veliko ljudi trpi zaradi pomanjkanjem telesne vadbe, bodisi zaradi prezasedenosti, ali pa imajo zdravstvene težave, ki omejujejo določeno vrste vadbe. »Ob pomoči elektromotorja ameriški zdravniki priporočajo vožnjo z e-kolesom pri rehabilitaciji kolena. Z njegovo uporabo tudi starostniki lažje premagujejo hribovite vzpone in postopoma pridobivajo fizično pripravljenost,« nam zanimive podatke servira Mačkova, ki pri tem pojasnjuje, da nas bo vožnja do 100 kilometrov stala zgolj 20 centov. Tudi vzdrževanje takega kolesa je minimalno – občasno je potrebno napolniti pnevmatike in zamenjati zavorne ploščice.

                                               Vir slike: Arhiv Electrom

100 kilometrov za pičlih 20 centov – z enim samim polnjenjem baterije

Na Nizozemskem, kjer je bilo lansko leto prodanih več električnih koles kot klasičnih, je kolo prevozno sredstvo številka ena. »Nizozemcem se zdi popolnoma normalno, da se v službo peljejo tudi po dvajset kilometrov, v Sloveniji pa še za skok v trgovino uporabimo avto. Naš cilj je, da ljudje za krajše opravke uporabljajo električno kolo, ne da bi se pri tem kakorkoli naprezali,« pojasnjuje Manica Maček. Z ‘electromi’ pri 25 km/h, ob kombinirani vožnji po ravnem, namreč lahko prevozite približno 100 kilometrov z enim samim polnjenjem baterije.

Zložljivost kolesa, ki v varuje pred takimi in drugačnimi krajami

Ključna prednost Electrom koles leži v tem, da so lahka (18 kg) in zložljiva, kar vas varuje pred krajo. »V približno 15 sekundah otroško kolo zložite in ga s seboj nesete v pisarno ali stanovanje,« pojasni mlada podjetnica.

Investicija dobička v razvoj novega projekta

Ker sta Jovičević in Mačkova po naravi premišljena in ju ne zanimajo tvegane poteze, sta se tudi projekta proizvodnje e-koles lotila tako, da sta zaradi dobrega poslovanja družbe zadnjih nekaj let dobiček raje investirala v razvoj novega projekta. »Seveda smo zadnja 4,5 leta investirali svoje osebne prihranke v raziskovanje, testiranje in nakup testnih komponent, kar pomeni tudi veliko odrekanja. Lansko leto smo nato v podjetju registrirali dodatno dejavnost in z dobičkom prejšnjih let šli v nakup komponent za serijsko proizvodnjo. Pomoči države nisva iskala, niti drugih zunanjih finančnih virov ne,« pojasnjuje Mačkova.

Prebujeno zanimanje za Electrom kolesa na Hrvaškem in v Avstriji

Prodaja je počasi stekla. Trenutno je nad njunimi pričakovanji, saj se na Electromovo ponudbo odzivajo tudi južni in severni sosedje – v Avstriji in na Hrvaškem. Podjetni par se na dopust zaradi intenzivnega dela tako letos še ni uspel odpraviti, pri svojem delovanju pa se vestno držita načela: počasi, kvalitetno, zanesljivo.  

Ciljna skupina: vse generacije, med 20 in 70 let

Električna kolesa so primerna za vse generacije. Potreben je le izpit za kolo, ki ga običajno naredimo že v osnovni šoli. »Naši kupci so starostne skupine od 20 do 70 let. Letos sva se usmerila bolj v reklamiranje Electromov v slovenskih ter hrvaških hotelih in termah, saj hotelski gostje iz tujine že povprašujejo po e-kolesih. Za Avstrijce, Nemce in Norvežane je e-kolo v ponudbi hotela nekaj popolnoma razumljivega, celo nujnega. Prav tako ciljava na marine, za katere je zložljivo e-kolo najboljše prevozno sredstvo ob vmesnih postajališčih na otokih,« izvemo.

                                                 Fotografija: arhiv Electrom

Rojena za samostojno dejavnost

Kdor ima občutek, da težko deluje v organizacijah ali si sebe ne more zamisliti v službi od-do, je rojen za samostojno dejavnost, meni Mačkova in dodaja: »To sem osebno izkusila v svoji delovni karieri, ki je obsegala od služb v javnem sektorju do služb v gospodarstvu in se na koncu našla v samostojni dejavnosti. Za to je potrebno veliko samoiniciativnosti, discipline, vztrajnosti, ustvarjalnosti, predvsem pa zavedanja, da je zasebna dejavnost kot otrok –vključenost včasih tudi 24 ur na dan, zagotovo pa več kot 8 ur. Nama z možem Brankom je bil ključni cilj v življenju opravljati tak posel, ki bi predstavljal dobrobit za naš planet. E-kolesa to zagotovo so,« še navdihnjeno pove samostojna podjetnica.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje