Investitorji ekipi Viarboxa: Zdaj je pravi čas!

Fenomenalni občutki so, pravi Jernej Mirt v imenu ekipe Viarboxa, ki je postala zmagovalka letošnjega Podim Challenga. Ekipa ima že prve stranke, poleti pa načrtujejo lansiranje beta različice Viarboxa, ki ga bodo lahko ponudili že prvim uporabnikom.
Investitorji ekipi Viarboxa: Zdaj je pravi čas!

Ekipa Viaboxa je zmagovalka letošnjega Podim Challenga! (Vir slike: Viarbox)

»Po pitchu so nam številni investitorji, ki so tudi sami prišli do nas, prikimavali in rekli, da je zdaj pravi čas za to usmeritev, tak produkt. Seveda nam ni nihče rekel, poglej, tukaj imaš denar, so nam pa rekli, naj ostanemo v stikih,« pravi Mirt.

Viarbox očala, o katerih smo že pisali, so namreč njihov stranski produkt. Na Podim Challengu, ki je, kot pravi Mirt, namenjen za uveljavljene startupe, pa so se predstavljali s storitvijo, za zdaj mišljeno za arhitekte: arhitekti imajo ob načrtovanju že razvite modele, programi pa jim omogočajo izvoz objektov, vendar pa, dodaja Mirt, si jih ne morejo ogledati v navidezni resničnosti. Za kaj takšnega je potrebno sprogramirati program, kar pa je težko in zamudno.

MP kolumna: Virtualna resničnost

Njihova storitev je samostojna, zato ni vezana na določen produkt

»Predstavili smo našo storitev, ki omogoča, da ta model prek našega spletnega vmesnika naložiš in si ga nato ogledaš na svojem telefonu v navidezni resničnosti. Ali je to Viarbox ali pa kakšen drug viarviewer. To je povsem vseeno, saj storitev ni vezana nanj, je samostojna,« pojasni Mirt.

Ekipa Viarboxa med testiranjem produkta Oculus Rift (Vir slike: Viarbox).

Kje je njihova storitev uporabna?

Ne le za arhitekturno področje, njihova storitev je zanimiva tudi za področje marketinga, virtualne trgovine, t.i. show roome in trade showe. »V Celju je bil prek kratkim sejem Forma Tool, na katerem so se predstavili številni razstavljalci, ki pa jim dodatne stroške predstavlja prevoz opreme, ki jo želijo predstaviti. Kako jim naš produkt lahko pomaga? Prek virtualne resničnosti lahko prikažejo svoje produkte na precej realističen način, obenem pa oklestijo stroške prevoza. Storitev je zanimiva tudi za muzeje, notranje oblikovalce, pravzaprav vse, ki se ukvarjajo z vizualizacijo na splošno,«razloži.

Prihaja Oculus Rift in priložnost za Viarbox

V naslednjem letu bodo do končnih kupcev prišli Oculus Rift in ostali podobni izdelki. Prav zato so bili investitorji, ki so v njihovi storitvi videli potencial, prepričani, da je zdaj pravi čas. »Ampak strojna oprema uporabniku nič ne pomeni, če nima še programske opreme, storitve, nekega razloga, zakaj bi to imel. Prepoznali so, da je naš način enostaven, da lahko tako preprosto narediš virtualno okolje,« pravi sogovornik. Ravno dejstvo, da so prepoznali širšo uporabo njihove storitve, je po mnenju Mirta vplivalo na glasovanje in zmago.

Startup leta je TIBOPO! >>

Ekipa, ekipa in še enkrat ekipa

»Ena od stvari, ki so jih omenili na letošnji okrogli mizi na Podimu, je tudi to, da obstaja velika verjetnost, da se ideja spremeni, ko pride v kontakt s strankami. Najbolj pa je pomembna ekipa. To smo med pitchem dobro poudarili,« saj, kot pravi Mirt, so že iz izkušenj, ki so jih pridobili s Cofinderjem uvideli, da je kohezivnost ekipe resnično pomembna. »Zato smo že takoj na začetku sestavili kompletno in kompetentno ekipo. Pokrivamo vsa področja, ki jih potrebujemo za razvoj,« to pa so prepoznali tudi žiranti. »Videli so, da smo ljudje, ki lahko sodelujemo drug z drugim,« dodaja.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje