Izkoristite prednosti mreženja, da postanete boljši podjetnik

Ne glede na panogo, v kateri poslujete, je mreženje zagotovo nekaj, kar ne smete zanemariti. Če se tudi vi, kot večina drugih podjetnikov, sprašujete, kako pravzaprav začeti, si lahko pomagate z naslednjimi nasveti.
Izkoristite prednosti mreženja, da postanete boljši podjetnik

Izkoristite prednosti mreženja (Vir slike: Bigstockphoto.com)

Nasvet št. 1: Bodite iskreni

Najboljše mreženje je tisto, pri katerem se ustvarjajo iskrena prijateljstva in ki ni zgolj izmenjava poslovnih vizitk s kontaktnimi informacijami. Prav zato poskusite z vsakim človekom, s katerim skušate vzpostaviti stik, ravnati kot s starim prijateljem in ne kot z le še enim poslovnim kontaktom.

Nasvet št. 2: Postavite si cilj

Pomembno je, da si kot podjetnik čimprej zastavite cilj, ki mu boste sledili ne glede na to, kaj vas čaka na poti. To vam bo pomagalo tudi pri mreženju, saj boste videti kot odločen posameznik, ki dobro ve, kaj hoče, kar je privlačna kvaliteta vsakega posameznika.

Nasvet št. 3: Poiščite prave ljudi

Zagotovo je bistveno, da aktivno iščete in spoznavate tiste ljudi, ki vam bodo pri poslovanju v prihodnosti v pomoč. To pomeni, da morate glede na fazo, v kateri se nahajate, poiskati: 

  • pravega mentorja in svetovalca, ki vam bo pomagal na vaši poti do cilja;
  • ljudi, ki jih želite pridobiti za svoje stranke;
  • investitorje, ki verjamejo v vaše cilje;
  • sodelavce, ki bodo vašemu poslu pomagali napredovati;
  • managerje, ki bodo uspešno vodili vaše podjetje;
  • kontakte, ki vam bodo pomagali zgraditi zgoraj omenjeno mrežo.

Nasvet št. 4: Bodite pozorni na sogovornika

Sogovorniku vedno postavljajte premišljena in kvalitetna vprašanja, kar bo dalo vtis, da razmišljate izven okvirja ter da se resnično zanimate za njegovo mnenje. Prav tako je zelo pomembno, da ste pri poslušanju zbrani in pozorni, zato ne glejte okrog, ne preverjajte sporočil na mobilniku ter ne skačite sogovorniku v besedo. 

Nasvet št. 5: Pri mreženju pomagajte tudi drugim

Eden najhitrejših načinov, kako si zgraditi kvalitetno mrežo poznanstev, je medsebojna pomoč pri izmenjavi kontaktov. Čeprav gre za povsem preprosto opravilo, pa to počnejo le redki, kljub temu da so posledice lahko zelo pozitivne. 

Vir: TheNextWeb.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje