Izkoristite prednosti mreženja, da postanete boljši podjetnik

Ne glede na panogo, v kateri poslujete, je mreženje zagotovo nekaj, kar ne smete zanemariti. Če se tudi vi, kot večina drugih podjetnikov, sprašujete, kako pravzaprav začeti, si lahko pomagate z naslednjimi nasveti.
Izkoristite prednosti mreženja, da postanete boljši podjetnik

Izkoristite prednosti mreženja (Vir slike: Bigstockphoto.com)

Nasvet št. 1: Bodite iskreni

Najboljše mreženje je tisto, pri katerem se ustvarjajo iskrena prijateljstva in ki ni zgolj izmenjava poslovnih vizitk s kontaktnimi informacijami. Prav zato poskusite z vsakim človekom, s katerim skušate vzpostaviti stik, ravnati kot s starim prijateljem in ne kot z le še enim poslovnim kontaktom.

Nasvet št. 2: Postavite si cilj

Pomembno je, da si kot podjetnik čimprej zastavite cilj, ki mu boste sledili ne glede na to, kaj vas čaka na poti. To vam bo pomagalo tudi pri mreženju, saj boste videti kot odločen posameznik, ki dobro ve, kaj hoče, kar je privlačna kvaliteta vsakega posameznika.

Nasvet št. 3: Poiščite prave ljudi

Zagotovo je bistveno, da aktivno iščete in spoznavate tiste ljudi, ki vam bodo pri poslovanju v prihodnosti v pomoč. To pomeni, da morate glede na fazo, v kateri se nahajate, poiskati: 

  • pravega mentorja in svetovalca, ki vam bo pomagal na vaši poti do cilja;
  • ljudi, ki jih želite pridobiti za svoje stranke;
  • investitorje, ki verjamejo v vaše cilje;
  • sodelavce, ki bodo vašemu poslu pomagali napredovati;
  • managerje, ki bodo uspešno vodili vaše podjetje;
  • kontakte, ki vam bodo pomagali zgraditi zgoraj omenjeno mrežo.

Nasvet št. 4: Bodite pozorni na sogovornika

Sogovorniku vedno postavljajte premišljena in kvalitetna vprašanja, kar bo dalo vtis, da razmišljate izven okvirja ter da se resnično zanimate za njegovo mnenje. Prav tako je zelo pomembno, da ste pri poslušanju zbrani in pozorni, zato ne glejte okrog, ne preverjajte sporočil na mobilniku ter ne skačite sogovorniku v besedo. 

Nasvet št. 5: Pri mreženju pomagajte tudi drugim

Eden najhitrejših načinov, kako si zgraditi kvalitetno mrežo poznanstev, je medsebojna pomoč pri izmenjavi kontaktov. Čeprav gre za povsem preprosto opravilo, pa to počnejo le redki, kljub temu da so posledice lahko zelo pozitivne. 

Vir: TheNextWeb.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje