Izkoristite prednosti mreženja, da postanete boljši podjetnik

Avtor — 30.06.2015
Ne glede na panogo, v kateri poslujete, je mreženje zagotovo nekaj, kar ne smete zanemariti. Če se tudi vi, kot večina drugih podjetnikov, sprašujete, kako pravzaprav začeti, si lahko pomagate z naslednjimi nasveti.
Izkoristite prednosti mreženja, da postanete boljši podjetnik

Izkoristite prednosti mreženja (Vir slike: Bigstockphoto.com)

Nasvet št. 1: Bodite iskreni

Najboljše mreženje je tisto, pri katerem se ustvarjajo iskrena prijateljstva in ki ni zgolj izmenjava poslovnih vizitk s kontaktnimi informacijami. Prav zato poskusite z vsakim človekom, s katerim skušate vzpostaviti stik, ravnati kot s starim prijateljem in ne kot z le še enim poslovnim kontaktom.

Nasvet št. 2: Postavite si cilj

Pomembno je, da si kot podjetnik čimprej zastavite cilj, ki mu boste sledili ne glede na to, kaj vas čaka na poti. To vam bo pomagalo tudi pri mreženju, saj boste videti kot odločen posameznik, ki dobro ve, kaj hoče, kar je privlačna kvaliteta vsakega posameznika.

Nasvet št. 3: Poiščite prave ljudi

Zagotovo je bistveno, da aktivno iščete in spoznavate tiste ljudi, ki vam bodo pri poslovanju v prihodnosti v pomoč. To pomeni, da morate glede na fazo, v kateri se nahajate, poiskati: 

  • pravega mentorja in svetovalca, ki vam bo pomagal na vaši poti do cilja;
  • ljudi, ki jih želite pridobiti za svoje stranke;
  • investitorje, ki verjamejo v vaše cilje;
  • sodelavce, ki bodo vašemu poslu pomagali napredovati;
  • managerje, ki bodo uspešno vodili vaše podjetje;
  • kontakte, ki vam bodo pomagali zgraditi zgoraj omenjeno mrežo.

Nasvet št. 4: Bodite pozorni na sogovornika

Sogovorniku vedno postavljajte premišljena in kvalitetna vprašanja, kar bo dalo vtis, da razmišljate izven okvirja ter da se resnično zanimate za njegovo mnenje. Prav tako je zelo pomembno, da ste pri poslušanju zbrani in pozorni, zato ne glejte okrog, ne preverjajte sporočil na mobilniku ter ne skačite sogovorniku v besedo. 

Nasvet št. 5: Pri mreženju pomagajte tudi drugim

Eden najhitrejših načinov, kako si zgraditi kvalitetno mrežo poznanstev, je medsebojna pomoč pri izmenjavi kontaktov. Čeprav gre za povsem preprosto opravilo, pa to počnejo le redki, kljub temu da so posledice lahko zelo pozitivne. 

Vir: TheNextWeb.com

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje