Izkoristite prednosti mreženja, da postanete boljši podjetnik

Ne glede na panogo, v kateri poslujete, je mreženje zagotovo nekaj, kar ne smete zanemariti. Če se tudi vi, kot večina drugih podjetnikov, sprašujete, kako pravzaprav začeti, si lahko pomagate z naslednjimi nasveti.
Izkoristite prednosti mreženja, da postanete boljši podjetnik

Izkoristite prednosti mreženja (Vir slike: Bigstockphoto.com)

Nasvet št. 1: Bodite iskreni

Najboljše mreženje je tisto, pri katerem se ustvarjajo iskrena prijateljstva in ki ni zgolj izmenjava poslovnih vizitk s kontaktnimi informacijami. Prav zato poskusite z vsakim človekom, s katerim skušate vzpostaviti stik, ravnati kot s starim prijateljem in ne kot z le še enim poslovnim kontaktom.

Nasvet št. 2: Postavite si cilj

Pomembno je, da si kot podjetnik čimprej zastavite cilj, ki mu boste sledili ne glede na to, kaj vas čaka na poti. To vam bo pomagalo tudi pri mreženju, saj boste videti kot odločen posameznik, ki dobro ve, kaj hoče, kar je privlačna kvaliteta vsakega posameznika.

Nasvet št. 3: Poiščite prave ljudi

Zagotovo je bistveno, da aktivno iščete in spoznavate tiste ljudi, ki vam bodo pri poslovanju v prihodnosti v pomoč. To pomeni, da morate glede na fazo, v kateri se nahajate, poiskati: 

  • pravega mentorja in svetovalca, ki vam bo pomagal na vaši poti do cilja;
  • ljudi, ki jih želite pridobiti za svoje stranke;
  • investitorje, ki verjamejo v vaše cilje;
  • sodelavce, ki bodo vašemu poslu pomagali napredovati;
  • managerje, ki bodo uspešno vodili vaše podjetje;
  • kontakte, ki vam bodo pomagali zgraditi zgoraj omenjeno mrežo.

Nasvet št. 4: Bodite pozorni na sogovornika

Sogovorniku vedno postavljajte premišljena in kvalitetna vprašanja, kar bo dalo vtis, da razmišljate izven okvirja ter da se resnično zanimate za njegovo mnenje. Prav tako je zelo pomembno, da ste pri poslušanju zbrani in pozorni, zato ne glejte okrog, ne preverjajte sporočil na mobilniku ter ne skačite sogovorniku v besedo. 

Nasvet št. 5: Pri mreženju pomagajte tudi drugim

Eden najhitrejših načinov, kako si zgraditi kvalitetno mrežo poznanstev, je medsebojna pomoč pri izmenjavi kontaktov. Čeprav gre za povsem preprosto opravilo, pa to počnejo le redki, kljub temu da so posledice lahko zelo pozitivne. 

Vir: TheNextWeb.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje