Kaj si uspešni želijo, da bi vedeli pri 22 letih?

Kaj si najuspešnejši podjetniki želijo, da bi vedeli pri svojih 22 letih? Pričakovali bi, da bi si želeli vedeti vse skrivnosti posla, ki bi jih že takrat pripeljale do bogastva. Toda ti podjetniki si predvsem želijo, da bi drugače dojemali sebe in svet okoli sebe.
Kaj si uspešni želijo, da bi vedeli pri 22 letih?

Kaj si uspešni želijo, da bi vedeli pri 22 letih? (Vir: Bigstockphoto.com)

Suze Orman: Ne mudi se vam, da bi ugotovili, kaj si želite iz sebe

Pri dvaindvajsetih letih je Suze pomagala pri odstranjevanju dreves in grmovja, naslednjih sedem let pa je preživela z delom v strežbi. Šele pri tridesetih je dobila službo kot pripravnica za borznega posrednika, kar jo je postavilo na pot do uspeha. Danes je uspešna televizijska gostiteljica, pisateljica, motivacijska govorka in producentka.

Pri svojih 22 letih bi rada vedela, da se ne mudi, da bi ugotovila, kaj si želi v življenju. Kljub temu pravi, da to ni izgovor za ležernost. Kljub temu, da takrat ni vedela, kaj hoče v življenju, je čas izkoristila za delo.

Robert Herjavec: Imejte velike sanje

Herjavca večina pozna kot enega izmed investitorjev v resničnostnem šovu Shark Tank. Pravi, da je imel pri dvaindvajsetih letih premajhne sanje. Če bi bile večje, bi uspeh dosegel že veliko prej. Ko danes išče mlade podjetnike, ki bi jim lahko pomagal, išče podjetnike z velikimi sanjami.

Marc Lore: Uspeh se ne meri s plačo ali statusom, ampak s tem kaj lahko ponudite ljudem

Marc, izvršni direktor Jet.com, si je po končani diplomi želel službo z vidnim položajem in dobro plačo. Kariero je dojemal kot tekmo, kjer bo zmagoval, če bo dosegal večje rezultate ter napredoval po lestvici položajev navzgor. Nekega dne pa ga je bolečina v prsih opozorila na prekomeren stres. Takrat je dojel, da je za uspeh pomembno to, kako bo vplival na druge ljudi in kaj jim bo lahko dal.

Richard Branson: Vsak si zasluži drugo priložnost

Richard Branson, svetovno znani poslovnež, ki je zaslovel z ustanovitvijo britanske multikorporacije Virgin Group, vsem mladim podjetnikom predlaga, naj ne pustijo, da jih pretekle napake definirajo. Svetuje, da ste oseba, ki sprejema možnosti, da spremeni sebe in druge. Vsak si zasluži drugo priložnost. Ko boste lahko nekomu dali drugo priložnost, mu jo dajte brez razmišljanja.

Vir: businessinsider.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje