Kaj si uspešni želijo, da bi vedeli pri 22 letih?

Kaj si najuspešnejši podjetniki želijo, da bi vedeli pri svojih 22 letih? Pričakovali bi, da bi si želeli vedeti vse skrivnosti posla, ki bi jih že takrat pripeljale do bogastva. Toda ti podjetniki si predvsem želijo, da bi drugače dojemali sebe in svet okoli sebe.
Kaj si uspešni želijo, da bi vedeli pri 22 letih?

Kaj si uspešni želijo, da bi vedeli pri 22 letih? (Vir: Bigstockphoto.com)

Suze Orman: Ne mudi se vam, da bi ugotovili, kaj si želite iz sebe

Pri dvaindvajsetih letih je Suze pomagala pri odstranjevanju dreves in grmovja, naslednjih sedem let pa je preživela z delom v strežbi. Šele pri tridesetih je dobila službo kot pripravnica za borznega posrednika, kar jo je postavilo na pot do uspeha. Danes je uspešna televizijska gostiteljica, pisateljica, motivacijska govorka in producentka.

Pri svojih 22 letih bi rada vedela, da se ne mudi, da bi ugotovila, kaj si želi v življenju. Kljub temu pravi, da to ni izgovor za ležernost. Kljub temu, da takrat ni vedela, kaj hoče v življenju, je čas izkoristila za delo.

Robert Herjavec: Imejte velike sanje

Herjavca večina pozna kot enega izmed investitorjev v resničnostnem šovu Shark Tank. Pravi, da je imel pri dvaindvajsetih letih premajhne sanje. Če bi bile večje, bi uspeh dosegel že veliko prej. Ko danes išče mlade podjetnike, ki bi jim lahko pomagal, išče podjetnike z velikimi sanjami.

Marc Lore: Uspeh se ne meri s plačo ali statusom, ampak s tem kaj lahko ponudite ljudem

Marc, izvršni direktor Jet.com, si je po končani diplomi želel službo z vidnim položajem in dobro plačo. Kariero je dojemal kot tekmo, kjer bo zmagoval, če bo dosegal večje rezultate ter napredoval po lestvici položajev navzgor. Nekega dne pa ga je bolečina v prsih opozorila na prekomeren stres. Takrat je dojel, da je za uspeh pomembno to, kako bo vplival na druge ljudi in kaj jim bo lahko dal.

Richard Branson: Vsak si zasluži drugo priložnost

Richard Branson, svetovno znani poslovnež, ki je zaslovel z ustanovitvijo britanske multikorporacije Virgin Group, vsem mladim podjetnikom predlaga, naj ne pustijo, da jih pretekle napake definirajo. Svetuje, da ste oseba, ki sprejema možnosti, da spremeni sebe in druge. Vsak si zasluži drugo priložnost. Ko boste lahko nekomu dali drugo priložnost, mu jo dajte brez razmišljanja.

Vir: businessinsider.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje