Oblikovalec avtomobilov McLaren bo poizkusil še z okoljevarstvenim modelom

Gordon Murray, najbolje poznan kot oblikovalec avtomobilov McLaren F1 in Mercedez Benz SLR McLaren (dva izmed najhitrejših, najdražjih in najbolj zaželenih avtomobilov vseh časov), je razkril svoje načrte okoli električnega avtomobila, ki bo slišal na ime T.27.
Oblikovalec avtomobilov McLaren bo poizkusil še z okoljevarstvenim modelom

Mclaren z avtom na električni pogon (vir slike: McLaren).

Prototip avtomobila T.27 ima več skupnega z vojaškim tankom kot z lesketajočimi se lepotci, ki jih je Murray izdelal doslej. Obeta pa, da bo bistveno bolj okoljevarstven kot katerikoli avtomobil v izdelavi. Murray sicer tega ne počne prvič. Poskusil je že z izdelavo avtomobila T.25, ki pa ga očitno ni popolnoma zadovoljil. T.27 bo sicer podobne velikosti in oblike kot njegov predhodnik. 

15 milijonov dolarjev bo zapravljenih za izgradnjo štirih prototipov do leta 2011. Polovico dohodkov je že prispevala britanska vlada.

Murray Designs pa ni edino podjetje, ki se ukvarja z izdelovanjem T.27. Na projektu namreč dela tudi Zytek, ki bo verjetno prišel zelo v pomoč pri dobavi elektronskih komponent, ki bodo nujno potrebne za realizacijo vozila, katerega končna hitrost bo malenkost manj kot 100 kilometrov na uro. Namenjen bo torej predvsem vožnji po urbanem mestnem okolju.   

 

Vir: VentureBeat

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje