Oblikovalec avtomobilov McLaren bo poizkusil še z okoljevarstvenim modelom

Gordon Murray, najbolje poznan kot oblikovalec avtomobilov McLaren F1 in Mercedez Benz SLR McLaren (dva izmed najhitrejših, najdražjih in najbolj zaželenih avtomobilov vseh časov), je razkril svoje načrte okoli električnega avtomobila, ki bo slišal na ime T.27.
Oblikovalec avtomobilov McLaren bo poizkusil še z okoljevarstvenim modelom

Mclaren z avtom na električni pogon (vir slike: McLaren).

Prototip avtomobila T.27 ima več skupnega z vojaškim tankom kot z lesketajočimi se lepotci, ki jih je Murray izdelal doslej. Obeta pa, da bo bistveno bolj okoljevarstven kot katerikoli avtomobil v izdelavi. Murray sicer tega ne počne prvič. Poskusil je že z izdelavo avtomobila T.25, ki pa ga očitno ni popolnoma zadovoljil. T.27 bo sicer podobne velikosti in oblike kot njegov predhodnik. 

15 milijonov dolarjev bo zapravljenih za izgradnjo štirih prototipov do leta 2011. Polovico dohodkov je že prispevala britanska vlada.

Murray Designs pa ni edino podjetje, ki se ukvarja z izdelovanjem T.27. Na projektu namreč dela tudi Zytek, ki bo verjetno prišel zelo v pomoč pri dobavi elektronskih komponent, ki bodo nujno potrebne za realizacijo vozila, katerega končna hitrost bo malenkost manj kot 100 kilometrov na uro. Namenjen bo torej predvsem vožnji po urbanem mestnem okolju.   

 

Vir: VentureBeat

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje