Motorola vs. Google

Pri Googlu so prepričani, da bo njihov operacijski sistem Android letos dosegel velike uspehe, nekateri te uspehe zmotno povezujejo z Motrorolinim multimedijskim setom »au BOX«.
Motorola vs. Google

Ali bo Android dosegel pričakovanja?

Svoje zanimanje za Android začenja kazati širok spekter proizvajalcev slušalk in mobilne telefonije, med drugim tudi podjetje T-Mobile. V ZDA želijo uporabo platforme Android razširiti preko telefonov in imajo zanj velike načrte. Tem načrtom pa se kljub nekaterim poročanjem ni pridružilo podjetje Motorola. 

Namigovanja, da bo uspeh OS Android povezan tudi z Motorolinim multimedijskim setom »au Box« so neresnična. Pri podjetju Motorola razlagajo, da je na multimedijskem setu »au BOX« uporabljena njihova platforma KreaTV, ki temelji na Linuxu. Dodajajo še, da ne nameravajo proizvesti verzije, ki bi temeljila na Androidu. 

Multimedijski set »au BOX« uporabnikom mobilnih telefonov omogoča prenos vsebine med hišnim kinom in mobilnim telefonom, nalaganje videoposnetkov iz osebnih video snemalnikov, in nato prenos na mobilni telefon in predvajanje DVD-jev, v kolikor je vzpostavljena povezava z zunanjim monitorjem. Prav tako lahko set služi kot portal za brskanje po spletu in s tem dostop do široke palete storitev, uporabniške vsebine, ponuja pa tudi možnost nakupa glasbe in video vsebin preko spletne prodajalne. 

Platforma KreaTV™  je namreč oblikovana tako, da omogoča uporabnikom, da kadarkoli z lahkoto dodajajo nove funkcije in storitve ter tako povečujejo sistem glede na svoje potrebe.

 

Vir: VentureBeat

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje