Mozilla s četrto izdajo Firefoxa

Mozilla je predstavila brskalnik Firefox 4, ki naj bi bil predvsem hitrejši, oblikovno bolj dovršen in bolj prilagodljiv. Brskalnik je na voljo v 75 različnih jezikih predstavlja glavno konkurenco MS Internet Explorerju, saj ima po besedah Mozille več kot 400.000.000 uporabnikov.
Mozilla s četrto izdajo Firefoxa

Mozilla s četrto izdajo Firefoxa (slika: sxc.hu).

Razvijalci so navdih za prenovo našli tudi pri konkurenčnem brskalniku Google Chrome, ki je na področju hitrosti že v preteklosti dosegal bistveno boljše rezultate. Pri Mozilli so hitrejše delovanje med drugim dosegli s hitrejšim pogonom JavaScript in podporo strojno-grafičnemu pospeševanju video vsebin.

Po Google Chromu so se zgledovali tudi tako, da so brskalne zavihke, ki so bili prej pod naslovno vrstico, zdaj premaknili nad slednjo. Zavihke je po novem možno tudi pretvoriti v “mini-zaznamke” oz. priročne bližnjice do spletnih mest, ki jih zelo pogosto obiskujemo.

Najnovejši Firefox poleg izboljšanega upravljavca razširitev prinaša še druge uporabne novosti. Funkcija Panorama denimo omogoča enostaven pregled vseh odprtih zavihkov in razvrstitev le-teh v skupine. Zelo uporabna je tudi funkcija Sync, s katero lahko sinhroniziramo zaznamke, gesla in zavihke med brskalnikom, ki ga poganjamo doma, v službi, na mobilnem telefonu itn.

Omeniti velja še novost “do not track,” ki spletnim mestom ob obisku sporoči, da uporabnik ne pristaja na zbiranje podatkov o internetnih aktivnostih. Različne informacije o spletnih mestih, obiskanih v preteklosti, so namreč za podjetja, ki se ukvarjajo z marketingom, zelo zanimive.

Vir: Muchmore, Michael. Firefox 4 Heats Up the Browser Wars. PCMag.com, 22.3.2011.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje