Mozilla s četrto izdajo Firefoxa

Mozilla je predstavila brskalnik Firefox 4, ki naj bi bil predvsem hitrejši, oblikovno bolj dovršen in bolj prilagodljiv. Brskalnik je na voljo v 75 različnih jezikih predstavlja glavno konkurenco MS Internet Explorerju, saj ima po besedah Mozille več kot 400.000.000 uporabnikov.
Mozilla s četrto izdajo Firefoxa

Mozilla s četrto izdajo Firefoxa (slika: sxc.hu).

Razvijalci so navdih za prenovo našli tudi pri konkurenčnem brskalniku Google Chrome, ki je na področju hitrosti že v preteklosti dosegal bistveno boljše rezultate. Pri Mozilli so hitrejše delovanje med drugim dosegli s hitrejšim pogonom JavaScript in podporo strojno-grafičnemu pospeševanju video vsebin.

Po Google Chromu so se zgledovali tudi tako, da so brskalne zavihke, ki so bili prej pod naslovno vrstico, zdaj premaknili nad slednjo. Zavihke je po novem možno tudi pretvoriti v “mini-zaznamke” oz. priročne bližnjice do spletnih mest, ki jih zelo pogosto obiskujemo.

Najnovejši Firefox poleg izboljšanega upravljavca razširitev prinaša še druge uporabne novosti. Funkcija Panorama denimo omogoča enostaven pregled vseh odprtih zavihkov in razvrstitev le-teh v skupine. Zelo uporabna je tudi funkcija Sync, s katero lahko sinhroniziramo zaznamke, gesla in zavihke med brskalnikom, ki ga poganjamo doma, v službi, na mobilnem telefonu itn.

Omeniti velja še novost “do not track,” ki spletnim mestom ob obisku sporoči, da uporabnik ne pristaja na zbiranje podatkov o internetnih aktivnostih. Različne informacije o spletnih mestih, obiskanih v preteklosti, so namreč za podjetja, ki se ukvarjajo z marketingom, zelo zanimive.

Vir: Muchmore, Michael. Firefox 4 Heats Up the Browser Wars. PCMag.com, 22.3.2011.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje