Mozilla s četrto izdajo Firefoxa

Mozilla je predstavila brskalnik Firefox 4, ki naj bi bil predvsem hitrejši, oblikovno bolj dovršen in bolj prilagodljiv. Brskalnik je na voljo v 75 različnih jezikih predstavlja glavno konkurenco MS Internet Explorerju, saj ima po besedah Mozille več kot 400.000.000 uporabnikov.
Mozilla s četrto izdajo Firefoxa

Mozilla s četrto izdajo Firefoxa (slika: sxc.hu).

Razvijalci so navdih za prenovo našli tudi pri konkurenčnem brskalniku Google Chrome, ki je na področju hitrosti že v preteklosti dosegal bistveno boljše rezultate. Pri Mozilli so hitrejše delovanje med drugim dosegli s hitrejšim pogonom JavaScript in podporo strojno-grafičnemu pospeševanju video vsebin.

Po Google Chromu so se zgledovali tudi tako, da so brskalne zavihke, ki so bili prej pod naslovno vrstico, zdaj premaknili nad slednjo. Zavihke je po novem možno tudi pretvoriti v “mini-zaznamke” oz. priročne bližnjice do spletnih mest, ki jih zelo pogosto obiskujemo.

Najnovejši Firefox poleg izboljšanega upravljavca razširitev prinaša še druge uporabne novosti. Funkcija Panorama denimo omogoča enostaven pregled vseh odprtih zavihkov in razvrstitev le-teh v skupine. Zelo uporabna je tudi funkcija Sync, s katero lahko sinhroniziramo zaznamke, gesla in zavihke med brskalnikom, ki ga poganjamo doma, v službi, na mobilnem telefonu itn.

Omeniti velja še novost “do not track,” ki spletnim mestom ob obisku sporoči, da uporabnik ne pristaja na zbiranje podatkov o internetnih aktivnostih. Različne informacije o spletnih mestih, obiskanih v preteklosti, so namreč za podjetja, ki se ukvarjajo z marketingom, zelo zanimive.

Vir: Muchmore, Michael. Firefox 4 Heats Up the Browser Wars. PCMag.com, 22.3.2011.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje