Neuspeh naj bo priložnost za nov začetek

Vzponi in padci so v podjetništvu nekaj vsakdanjega. S številnimi neuspehi so se na svoji poti soočali tudi številni danes zelo uspešni podjetniki. Česa so se iz njih naučili, si lahko preberete v nadaljevanju.
Neuspeh naj bo priložnost za nov začetek

Neuspeh naj bo priložnost za nov začetek (Vir slike: Freeimages.com)

Oprah Winfrey: “Neuspeh ne obstaja.”

Tudi Oprah Winfrey, ki sicer danes velja za najvplivnejšo žensko na svetu, je doživela svoje padce. Sama je za največji neuspeh v svoji profesionalni karieri označila leto 2012, ko njena novoustanovljena televizijska mreža nikakor ni mogla pridobiti večjega števila gledalcev.

Neuspeh pravzaprav ne obstaja. Neuspeh je namreč le življenje, ki nam želi pokazati, da moramo iti v drugo smer,” rada poudarja. “Sicer se zdi, da smo se resnično znašli sredi neuspeha, in nič ni narobe, če se zaradi tega takrat počutimo slabo. A pomembno je, da ne obupamo in da se učimo iz vsake napake, saj nam bo v življenju prav prišla vsaka izkušnja.

Mark Cuban: “Le enkrat mi mora zares uspeti.”

Mark Cuban je kot mladenič opravljal številne poklice: bil je natakar, kuhar, tesar… toda prav v vseh poklicih je neslavno propadel. A le, dokler ni ustanovil svojega prvega lastnega podjetja, ki ga je poimenoval MicroSolutions. 

Podobno kot Oprah je tudi Mark Cuban na svoje neuspehe vedno gledal s pozitivnega vidika in je poskrbel, da se je iz napak vedno naučil česa novega. Kot kaže, se mu je to še kako obrestovalo, saj danes velja za izjemno uspešnega investitorja in poslovneža.

Danes na MP pivu gostimo Marina Medaka, ki bo govoril o napakah, ki jih je storil pri svoji KickStarter kampanji Oivo. Vabljeni!

Sergey Brin: “Reševati je potrebno tiste probleme, ki so zares pomembni.”

Sergey Brin se je v zgodnjih 90-ih letih prejšnjega stoletja s sošolcem Larryjem Pageom domislil zanimive ideje: v lokalni piceriji je hotel uvesti nov način sprejemanja naročil za pice – s pomočjo faksa. Ideja se ni obrestovala, saj so zaposleni v piceriji preprosto pozabljali preverjati napravo in tako zgrešili skorajda vsa nova naročila.

Toda Brin se je iz tega projekta naučil pomembne lekcije: odločil se je, da bo kot podjetnik od tedaj dalje reševal le še takšne probleme, ki so zares pomembni za dobro družbe. In z Googlom, ki je bil njegov naslednji projekt, mu je zagotovo uspelo napraviti nekaj, kar je spremenilo tedanji način iskanja informacij.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje