Poslovna priložnost: taxi storitve po opustošenih cestah

Zagotovo ste slišali za hurikan Sandy, ki je pred mesecem dni zadel vzhodno obalo ZDA in za seboj pustil nič drugega kot popolno opustošenje. Uničena so življenja, domovi in ceste, a težko situacijo so nekateri obrnili v svoj prid in v njej našli pravo poslovno priložnost.
Poslovna priložnost: taxi storitve po opustošenih cestah

Poslovna priložnost: Taxi storitve (Vir slike: aei-ideas.org)

Hurikan je namreč na svoji poti med drugim uničil tudi več cestnih povezav, kar je močno otežilo medkrajevno potovanje z avtomobilom, mnogi pa so bili celo popolnoma odrezani od večjih mest. Veliko cest je bilo popolnoma neprevoznih, nekatere pa se je zaradi mehke podlage dalo prečkati le z vozilom, ki ima pogon na vsa štiri kolesa.

Prav tu so videli poslovno priložnost prebivalci nekega mesta v Severni Karolini, ki so že od prej imeli v lasti vozilo na štirikolesni pogon in prikolico. Uničilo je namreč manjši del avtoceste, ki poteka prav blizu njihovega doma, ker pa je uničena cesta sedaj prekrita z mivko, imajo popotniki težave pri prečkanju območja in s svojimi avtomobili pogosto nasedejo v mehkem pesku.

Domačini zato popotnikom v zameno za prevoz njihovega avtomobila čez opustošeno območje ponujajo taxi prevoz s prikolico s pomočjo svojega terenskega vozila. Za svoje storitve zahtevajo v povprečju okoli 25 dolarjev.

Ste tudi vi slišali za zanimivo poslovno idejo? Sporočite nam v komentarjih!

Vir: AEI Ideas

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje