Poslovna priložnost: taxi storitve po opustošenih cestah

Zagotovo ste slišali za hurikan Sandy, ki je pred mesecem dni zadel vzhodno obalo ZDA in za seboj pustil nič drugega kot popolno opustošenje. Uničena so življenja, domovi in ceste, a težko situacijo so nekateri obrnili v svoj prid in v njej našli pravo poslovno priložnost.
Poslovna priložnost: taxi storitve po opustošenih cestah

Poslovna priložnost: Taxi storitve (Vir slike: aei-ideas.org)

Hurikan je namreč na svoji poti med drugim uničil tudi več cestnih povezav, kar je močno otežilo medkrajevno potovanje z avtomobilom, mnogi pa so bili celo popolnoma odrezani od večjih mest. Veliko cest je bilo popolnoma neprevoznih, nekatere pa se je zaradi mehke podlage dalo prečkati le z vozilom, ki ima pogon na vsa štiri kolesa.

Prav tu so videli poslovno priložnost prebivalci nekega mesta v Severni Karolini, ki so že od prej imeli v lasti vozilo na štirikolesni pogon in prikolico. Uničilo je namreč manjši del avtoceste, ki poteka prav blizu njihovega doma, ker pa je uničena cesta sedaj prekrita z mivko, imajo popotniki težave pri prečkanju območja in s svojimi avtomobili pogosto nasedejo v mehkem pesku.

Domačini zato popotnikom v zameno za prevoz njihovega avtomobila čez opustošeno območje ponujajo taxi prevoz s prikolico s pomočjo svojega terenskega vozila. Za svoje storitve zahtevajo v povprečju okoli 25 dolarjev.

Ste tudi vi slišali za zanimivo poslovno idejo? Sporočite nam v komentarjih!

Vir: AEI Ideas

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje