Poslovna priložnost: taxi storitve po opustošenih cestah

Zagotovo ste slišali za hurikan Sandy, ki je pred mesecem dni zadel vzhodno obalo ZDA in za seboj pustil nič drugega kot popolno opustošenje. Uničena so življenja, domovi in ceste, a težko situacijo so nekateri obrnili v svoj prid in v njej našli pravo poslovno priložnost.
Poslovna priložnost: taxi storitve po opustošenih cestah

Poslovna priložnost: Taxi storitve (Vir slike: aei-ideas.org)

Hurikan je namreč na svoji poti med drugim uničil tudi več cestnih povezav, kar je močno otežilo medkrajevno potovanje z avtomobilom, mnogi pa so bili celo popolnoma odrezani od večjih mest. Veliko cest je bilo popolnoma neprevoznih, nekatere pa se je zaradi mehke podlage dalo prečkati le z vozilom, ki ima pogon na vsa štiri kolesa.

Prav tu so videli poslovno priložnost prebivalci nekega mesta v Severni Karolini, ki so že od prej imeli v lasti vozilo na štirikolesni pogon in prikolico. Uničilo je namreč manjši del avtoceste, ki poteka prav blizu njihovega doma, ker pa je uničena cesta sedaj prekrita z mivko, imajo popotniki težave pri prečkanju območja in s svojimi avtomobili pogosto nasedejo v mehkem pesku.

Domačini zato popotnikom v zameno za prevoz njihovega avtomobila čez opustošeno območje ponujajo taxi prevoz s prikolico s pomočjo svojega terenskega vozila. Za svoje storitve zahtevajo v povprečju okoli 25 dolarjev.

Ste tudi vi slišali za zanimivo poslovno idejo? Sporočite nam v komentarjih!

Vir: AEI Ideas

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje