Poslovna priložnost: taxi storitve po opustošenih cestah

Zagotovo ste slišali za hurikan Sandy, ki je pred mesecem dni zadel vzhodno obalo ZDA in za seboj pustil nič drugega kot popolno opustošenje. Uničena so življenja, domovi in ceste, a težko situacijo so nekateri obrnili v svoj prid in v njej našli pravo poslovno priložnost.
Poslovna priložnost: taxi storitve po opustošenih cestah

Poslovna priložnost: Taxi storitve (Vir slike: aei-ideas.org)

Hurikan je namreč na svoji poti med drugim uničil tudi več cestnih povezav, kar je močno otežilo medkrajevno potovanje z avtomobilom, mnogi pa so bili celo popolnoma odrezani od večjih mest. Veliko cest je bilo popolnoma neprevoznih, nekatere pa se je zaradi mehke podlage dalo prečkati le z vozilom, ki ima pogon na vsa štiri kolesa.

Prav tu so videli poslovno priložnost prebivalci nekega mesta v Severni Karolini, ki so že od prej imeli v lasti vozilo na štirikolesni pogon in prikolico. Uničilo je namreč manjši del avtoceste, ki poteka prav blizu njihovega doma, ker pa je uničena cesta sedaj prekrita z mivko, imajo popotniki težave pri prečkanju območja in s svojimi avtomobili pogosto nasedejo v mehkem pesku.

Domačini zato popotnikom v zameno za prevoz njihovega avtomobila čez opustošeno območje ponujajo taxi prevoz s prikolico s pomočjo svojega terenskega vozila. Za svoje storitve zahtevajo v povprečju okoli 25 dolarjev.

Ste tudi vi slišali za zanimivo poslovno idejo? Sporočite nam v komentarjih!

Vir: AEI Ideas

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje