Povio: slovenski startup v Silicijevi dolini

V Silicijevi dolini so zagnali nov startup Povio z istoimensko aplikacijo, namenjeno uporabnikom pametnih mobilnih telefonov. Čestitke ustanoviteljema Jugoslavu Petkoviću, ustanovitelju spletne trgovine mimovrste=), in Matevžu Petku za odlično predstavitev!
Povio: slovenski startup v Silicijevi dolini

Povio: slovenski startup v Silicijevi dolini (Vir slike: appannie.com)

Ta teden se je Povio in še 49 drugih startup podjetij predstavilo investitorjem, novinarjem in blogerjem v San Franciscu. Držimo pesti!

Kaj je Povio

Poglejte na svet z drugimi očmi in delite to, kar vidite s prijatelji, z znanci in družino. Z aplikacijo Povio tako lahko:

  • dobesedno vidite, kaj počnejo vaši prijatelji,
  • pokažete svojim prijateljem, kaj vidite in počnete vi in
  • pošiljate zahtevke prijateljem, naj z vami delijo to, kar trenutno vidijo.

Se vam vse skupaj še vedno zdi abstraktno in niste prepričani, o čem govorimo? Naj vam razjasnimo. Povio je nov način komuniciranja med uporabniki. Je družbeno omrežje, preko katerega uporabniki delijo fotografije, ki jih nato vidijo tisti, ki uporabniku sledijo.

Čestitke slovenskemu startupu za izreden uspeh, saj je bilo prijavljenih več kot 3.000 startup podjetij, med katerimi so jih za finalno predstavitev izbrali zgolj 50.

Oglejte si intervju z Jugoslavom Petkovičem z naslovom “Povio je skorajda Twitter za slike”:

YouTube

O ustanoviteljih

Petković je podjetnik in spletni veteran, ki je s prvim spletnim poslom pričel že pri 16 letih in ustanovil prvo podjetje takoj, ko je dopolnil 18 let. Kot smo omenili že v uvodu, gre za ustanovitelja spletne trgovine mimovrste=), ki je ena vodilnih maloprodajnih spletnih strani v Sloveniji.

Petković pa se ne ukvarja zgolj z lastnimi projekti, saj je celotno lansko leto v Silicijevi dolini pomagal mladim podjetnikom in startup podjetjem, ki prihajajo v slovensko hišo v San Franciscu in se želijo prebiti na globalni trg. Je je tudi aktivni poslovni angel in mentor na Seedcampu.

Matevž Petek je svojo kariero pričel kot profesionalni športnik v deskanju na snegu. Celjan se lahko pohvali s srebrno medaljo s svetovnega prvenstva leta 2005 v Whistlerju in s štirimi zmagami v akrobatskih skokih na tekmah za svetovni pokal.

Že kot športnik se je naučil, da se rezultatov ne da doseči brez trdega dela, predanosti in vztrajnosti, kar mu še kako prav pride danes, ko se je znašel v podjetniških vodah.

Vir: gazela.dnevnik.si , appannie.com, linkedin in wikipedia

Oznake:, , , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje