Skiro OLAF se pridružuje uspešnim Kickstarter projektom iz Slovenije

Napredno prevozno sredstvo OLAF je na polovici Kickstarter kampanje že zbralo načrtovanih 30 tisoč kanadskih dolarjev. Po zložljivem blatniku Musguard in pametnem kolesu FlyKly je to še en uspešen slovenski projekt s področja trajnostne mobilnosti.
Skiro OLAF se pridružuje uspešnim Kickstarter projektom iz Slovenije

Skiro OLAF se pridružuje uspešnim Kickstarter projektom iz Slovenije (Vir slike: Kickstarter)

Avtorji projekta, ki stojijo za projektom OLAF Scooter, se bodo sedaj dokončno posvetili vzpostavitvi proizvodnje skirojev. Na Kickstarterju je namreč ekipa z inženirjem Boštjanom Žagarjem na čelu, prav na polovici svoje kampanje že uspela prepričati več kot 160 podpornikov in tako zbrati vseh načrtovanih 30 tisoč kanadskih dolarjev, kot jih potrebujejo za zagon proizvodnje. “Ta bo v celoti potekala v Sloveniji,” zatrujejo avtorji projekta.

Podprite projekt na Kickstarterju >>

Uspeh OLAF-a, ki je na voljo v dveh različicah, ni presenetljiv. Zložljivi skiro OLAF Urban lahko prevaža nahrbtnik ali torbo po izbiri, prav tako pa se spremeni v desko oziroma longboard. Druga različica, OLAF Business, pa je narejen za potovanja. Certificirana ročna prtljaga bo olajšala povezovanje letov na velikih letališčih, prav tako pa se je skiro izkazal kot odlično prevozno sredstvo po mestih, do javnega prevoza in letališč.

Čeprav se oba modela razlikujeta v več podrobnostih, pa sta oba namenjena obema spoloma, vsem starostim in lahko prenašata obremenitve višje od 100 kilogramov. 

Oba produkta, ki sta trenutno najverjetneje najbolj napredna in inženirsko dodelana skiroja na trgu, v prvi vrsti povezuje ideja trajnostne mobilnosti. OLAF pa izstopa predvsem v inovativnem razvoju: “Povečali smo prostornino, zmanjšali težo in zvečali praktičnost izdelka,” so sporočili avtorji projekta.

Podprite projekt na Kickstarterju >>

Oznake: , , ,