Spletno podjetje Lynda.com prejelo 186 milijonov investicije!

Spletno podjetje Lynda.com, ki že od leta 1995 znanja željnim ponuja na tisoče videoposnetkov s poučnimi in koristnimi vsebinami iz najrazličnejših področij, je pravkar naznanilo, da je prejelo večjo investicijo. Gre za znesek v višini 186 milijonov dolarjev!
Spletno podjetje Lynda.com prejelo 186 milijonov investicije!

Spletno podjetje Lynda.com prejelo 186 milijonov investicije!

Podjetje Lynda.com, ki ima sedež v majhnem in zaspanem mestu na obali Kalifornije, je ponovno dokazalo, da ni potrebno biti lociran v centru Silicijeve doline, da bi lahko pridobil zanimanje investitorjev. Gre namreč že za drugo večjo investicijo v spletnega velikana, ki je sedaj ocenjen na milijardo dolarjev.

Prvo investicijo je prejel leta 2013, ko so investitorji Accel Partners, Spectrum Equity in Meritech vanjo vložili 100 milijonov dolarjev. Sedaj pa se je za denarni vložek, ki je skoraj dvakrat večji kot tedaj, odločilo še privatno podjetje TPG.

Novopridobljena denarna sredstva bo podjetje Lynda.com porabilo v različne namene.

Del sredstev bodo namenili zaposlitvi dodatnih 150 do 250 sodelavcev, ki se bodo pridružili sedanji ekipi, ki jo danes sestavlja okoli 550 članov. Na ta način bodo lahko še okrepili svojo velikansko knjižnico poučnih in koristnih videoposnetkov, ki jih je v različnih jezikih že kar preko 255.000 (v angleščini, francoščini, nemščini in španščini), kar omogoča preko 5.700 celovitih tečajev.

Preostala sredstva pa bodo, podobno kot pri njihovi prvi investiciji, porabili za nakup manjših in že uveljavljenih podjetij. Prvi tarči za prevzem naj bi bili podjetji Thinkful in Treehouse. Gre za podjetja, ki se tako kot Lynda.com ukvarjajo s spletnim poučevanjem. 

Vir: TechCrunch

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje