Študentje podjetniki in zdravstveno zavarovanje

Pred kratkim so v veljavo stopile spremembe v pravilih obveznega zdravstvenega zavarovanja, zaradi katerih morajo tudi študentje s popoldansko obliko s.p. plačevati prispevke za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, čeprav študentje drugače nimajo teh obveznosti.
Študentje podjetniki in zdravstveno zavarovanje

Zaradi načela solidarnosti višji prispevki tudi za študente podjetnike.

Zaradi sprememb pravil se morajo od 14. februarja tudi študentje, ki imajo registriran s.p., vključiti v obvezno zdravstveno zavarovanje kot samostojni zavarovanci, saj od dneva vpisa v poslovni register niso več upravičeni do zavarovanja prek enega od staršev. Obvezani so za plačevanje prispevkov v višini 13,45 odstotka od osnove, ki je najmanj v višini minimalne plače. Študentje, ki imajo s.p., se lahko zavarujejo pri kateri od zavarovalnic, ki sklepajo prostovoljna zdravstvena zavarovanja ali doplačila krijejo sami.

Do tega je prišlo, ker predpisi o zdravstvenem varstvu in zavarovanju ne poznajo pojma popoldanski s.p. in je zato za vsakogar, ki ima status samostojnega podjetnika posameznika zdravstveno zavarovanje obvezno. S tem vstopa v veljavo načelo solidarnosti, ki pomeni, da osebe v obvezno zdravstveno zavarovanje prispevajo po svojih zmožnostih in tako zavarovanje omogočajo tudi tistim, ki prihodkov nimajo.

 

Vir: Finance

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje