Poslovna priložnost: Učenje glasbe na zabaven način

Avtor — 22.05.2008
Če imate pravo poslovno idejo, izvedbeni načrt in pravo stopnjo vztrajnosti, vas tudi neugodna ekonomska situacija ne more ustaviti na poti do uspeha. Dokaz je poslovnež Jason Gittinger.
Poslovna priložnost: Učenje glasbe na zabaven način

Šola rocka je plod trdega dela.

Jason Gittinger je poslovnež, ki se ni bal slediti svojim sanjam. Uresničil jih je v neobičajni glasbeni šoli The Detroit School of Rock and Pop Music. Njen glavni cilj je izogniti se rutinskemu delu procesa učenja glasbenih inštrumentov.

Učence šola razporedi v glasbene skupine s po petimi člani, ki so na podobni stopnji obvladovanja inštrumentov. Skupinske vaje pa so dopolnjene s praktičnimi vajami pod nadzorom mentorja. Na začetku njihova glasba seveda ni kvalitetna, način dela pa kljub temu omogoča, da učenci ohranjajo začetno navdušenje nad glasbo.

Ključna pri Gittingerjevem uspehu sta bila njegova strast in vztrajnost. Posojilodajalce je prepričal ne samo z natančnim poslovnim načrtom, ampak tudi z že napisanim 500-strani dolgim priročnikom za trening. Lastnika prostora, v katerem je šola, pa je uspel tako navdušiti za svojo idejo, da mu je najemnino znižal za 900 dolarjev. Lesena tla s katerim je opremil prostor so bila nekoč del košarkaškega igrišča, pri opremljanju pa so mu pomagali tudi prostovoljci, ki so se navdušili nad zasnovo rock&roll šole.

Za igranje v novoustanovljeni šoli se že zanima preko 90 glasbenikov, Gittinger pa predvideva, da se bo iz povprečnega človeka kmalu prelevil v bogataša. Vse to pa mu je uspelo v relativno neugodnih ekonomskih razmerah, z znamenji recesije

 

 

Vir: Yahoo! Finance

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje