Poslovna priložnost: Učenje glasbe na zabaven način

Če imate pravo poslovno idejo, izvedbeni načrt in pravo stopnjo vztrajnosti, vas tudi neugodna ekonomska situacija ne more ustaviti na poti do uspeha. Dokaz je poslovnež Jason Gittinger.
Poslovna priložnost: Učenje glasbe na zabaven način

Šola rocka je plod trdega dela.

Jason Gittinger je poslovnež, ki se ni bal slediti svojim sanjam. Uresničil jih je v neobičajni glasbeni šoli The Detroit School of Rock and Pop Music. Njen glavni cilj je izogniti se rutinskemu delu procesa učenja glasbenih inštrumentov.

Učence šola razporedi v glasbene skupine s po petimi člani, ki so na podobni stopnji obvladovanja inštrumentov. Skupinske vaje pa so dopolnjene s praktičnimi vajami pod nadzorom mentorja. Na začetku njihova glasba seveda ni kvalitetna, način dela pa kljub temu omogoča, da učenci ohranjajo začetno navdušenje nad glasbo.

Ključna pri Gittingerjevem uspehu sta bila njegova strast in vztrajnost. Posojilodajalce je prepričal ne samo z natančnim poslovnim načrtom, ampak tudi z že napisanim 500-strani dolgim priročnikom za trening. Lastnika prostora, v katerem je šola, pa je uspel tako navdušiti za svojo idejo, da mu je najemnino znižal za 900 dolarjev. Lesena tla s katerim je opremil prostor so bila nekoč del košarkaškega igrišča, pri opremljanju pa so mu pomagali tudi prostovoljci, ki so se navdušili nad zasnovo rock&roll šole.

Za igranje v novoustanovljeni šoli se že zanima preko 90 glasbenikov, Gittinger pa predvideva, da se bo iz povprečnega človeka kmalu prelevil v bogataša. Vse to pa mu je uspelo v relativno neugodnih ekonomskih razmerah, z znamenji recesije

 

 

Vir: Yahoo! Finance

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje