V Slovenijo prihaja certificirana trgovina Lego Store

Predvidoma v drugi polovici maja se bo v Ljubljani odprla prva certificirana trgovina Lego Store. Zasebno dansko družinsko podjetje se vse bolj usmerja na trge jugovzhodne Evrope.
V Slovenijo prihaja certificirana trgovina Lego Store

V Sloveniji se bo prva certificirana Lego trgovina nahaja v enem od ljubljanskih nakupovalnih središč (Vir slike: YouTube).

Prva trgovina v Sloveniji se bo raztezala na 174 kvadratnih metrih površine. Trgovino odpira Legov partner Bravostore Adria, ki je obenem tudi član madžarskega Bravogroup Holdinga.

Že druga trgovina na območju jugovzhodne Evrope

To bo že druga uradna trgovina Lego Store na območju jugovzhodne Evrope. Lani septembra je na Hrvaškem odprla vrata prva Legova trgovina. Ljubljanska trgovina bo, zanimivo, še večja od zagrebške, ta se razprostira na okoli 150 kvadratnih metrih. O odprtju zagrebške trgovine smo poročali v članku Bomo po legokocke hodili na Hrvaško?.

Ljubljanska trgovina se bo nahajala v Cityparku. Kot je razvidno iz nagradne igre, ki jo prireja podjetje, bo trgovina odprta okoli 21. maja.

Podjetje Lego Group obstaja že vse od leta 1934. Ustanovil ga je Kirk Kristiansen, ki velja za najbogatejšega Danca. Igračo je poimenoval s pomočjo danske fraze leg godt, ki v prevodu pomeni igraj se dobro. Podjetje, ki ga danes vodi Kristiansenov vnuk (z mesta predsednika je odstopil leta 2004), svoje legendarne igrače ponuja v več kot 140 državah sveta. Zaposluje več kot 12.500 delavcev.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje