Vabljeni na konferenco o trendih na področju družbene odgovornosti

V torek, 12. maja, ste vabljeni na konferenco Trendi na področju družbene odgovornosti, z osrednjo temo Med upravljanjem s tveganji in inovacijami. Dogodek organizirata Ekvilib Inštitut in UN GC Slovenija s soorganizatorji IEDC - Poslovno šolo Bled ter Mrežo za družbeno odgovornost Slovenije.
Vabljeni na konferenco o trendih na področju družbene odgovornosti

Vabljeni na konferenco o trendih na področju družbene odgovornosti (Vir: mdos.si)

Koncept družbene odgovornosti je v poslovnem svetu že dolgo prisoten, pa vendar še ni naredil potrebnega preboja. V zrelih podjetjih je sicer že jasen premik od videnja družbene odgovornosti kot korporativne filantropije in marketinškega orodja k bolj strateški vlogi družbene odgovornosti kot del upravljanja, predvsem v povezavi s tveganji (risk management).

Skupaj boste odgovarjali na vprašanja:

  • Ali je to dovolj za transformativno vlogo, ki naj bi jo družbena odgovornost nosila in ali ni družbena odgovornost morda obstala na mestu in se izpela v svoji vlogi?
  • Ali je naslednja stopnica v razvoju družbene odgovornosti njena večja vloga v upravljanju z inovacijami?
  • Kako se družbena odgovornost lahko še bolje umesti v upravljavske procese, kot so upravljanje tveganj, skladnost poslovanja, upravljanje s kadri, varovanja okolja, in kaj se ti procesi lahko naučijo od družbene odgovornosti?
  • Kako naj se družbena odgovornost bolj aktivno umesti v sisteme inoviranja in zakaj je pomembno, da je v procesu inovacij vidik družbene odgovornosti prisoten od samega začetka?
  • Ali je domet družbene odgovornosti le na osebni in organizacijski ravni, ali lahko poseže tudi na sistemsko družbeno raven?

Na ta in številna druga vprašanja boste, s pomočjo interaktivnih procesov, skušali odgovarjati s pomočjo praktikov, strokovnjakov in raziskovalcev družbene odgovornosti.

Udeležba na konferenci je brezplačna, prijava pa je možna do 8. maja 2015 oz. do zasedbe vseh prostih mest. Odjave so možne do 8. maja 2015. V kolikor organizatorji do vključno 9. maja ne prejmejo vaše uradne odjave na elektronski naslov petra@ekvilib.org, vam bomo zaračunali odjavne stroške v višini 20 EUR (brez DDV). Odjavni stroški bodo porabljeni izključno za namen organizacije. 

Več informacij o dogodku…

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje