Vojska ZDA sledi Božičku na njegovi poti

Letošnje leto so lahko otroci s pomočjo številnih visokotehnoloških opcij spremljali, kako Božiček na božični večer napreduje pri raznašanju daril.
Vojska ZDA sledi Božičku na njegovi poti

Ste tudi vi spremljali Božička na njegovi poti? (slika: lfcmalta.com)

North American Aerospace Defense Command (Norad) Božičku sledi že kar 50 let. Otroci mu lahko sledijo preko njegove lastne spletne strani ali Twitterja, Facebooka, Googlovih map, možno pa ga je spremljati tudi preko programa Google Earth.  

Božičkova pot se začenja 24. decembra ob 10. uri po našem času, otroci pa lahko spremljajo njegov napredek, ko se pelje mimo 24 “Santa” kamer po celem svetu. Letos je bilo možno pogledati tudi v Božičkovo vas, kako se škratje ubadajo s pripravljanjem daril. 

Prostovoljci pri Noradu so na božični večer bili celo pripravljeni odgovarjati na e-mail vprašanja. Norad je sicer vojaška organizacija, ki je odgovorna za zračno in pomorsko obrambo ZDA in Kanade. Tradicija spremljanja očeta Božiča sega v leto 1955, ko se je v časopisu pojavil oglas, ki je ponujal povezavo do Božička. Linija je bila povezana z Continental Air Defense Command (Conad). Začelo je prihajati vse več klicev, komandant na drugi strani pa se je začel pretvarjati, da je Božiček. Tradicija se je nadaljevala leta 1958, ko je Conad zamenjal Norad. 

Lansko leto so prostovoljci prejeli kar 75.000 klicev in okoli 6.000 elektronskih sporočil iz 200 držav. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje