Vojska ZDA sledi Božičku na njegovi poti

Letošnje leto so lahko otroci s pomočjo številnih visokotehnoloških opcij spremljali, kako Božiček na božični večer napreduje pri raznašanju daril.
Vojska ZDA sledi Božičku na njegovi poti

Ste tudi vi spremljali Božička na njegovi poti? (slika: lfcmalta.com)

North American Aerospace Defense Command (Norad) Božičku sledi že kar 50 let. Otroci mu lahko sledijo preko njegove lastne spletne strani ali Twitterja, Facebooka, Googlovih map, možno pa ga je spremljati tudi preko programa Google Earth.  

Božičkova pot se začenja 24. decembra ob 10. uri po našem času, otroci pa lahko spremljajo njegov napredek, ko se pelje mimo 24 “Santa” kamer po celem svetu. Letos je bilo možno pogledati tudi v Božičkovo vas, kako se škratje ubadajo s pripravljanjem daril. 

Prostovoljci pri Noradu so na božični večer bili celo pripravljeni odgovarjati na e-mail vprašanja. Norad je sicer vojaška organizacija, ki je odgovorna za zračno in pomorsko obrambo ZDA in Kanade. Tradicija spremljanja očeta Božiča sega v leto 1955, ko se je v časopisu pojavil oglas, ki je ponujal povezavo do Božička. Linija je bila povezana z Continental Air Defense Command (Conad). Začelo je prihajati vse več klicev, komandant na drugi strani pa se je začel pretvarjati, da je Božiček. Tradicija se je nadaljevala leta 1958, ko je Conad zamenjal Norad. 

Lansko leto so prostovoljci prejeli kar 75.000 klicev in okoli 6.000 elektronskih sporočil iz 200 držav. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje