Komisija za izbor MP leta

Komisijo za izbor mladega podjetnika leta vsako leto sestavlja skupina podjetnikov, ki jih na eni strani odlikuje želja pomagati podjetnikom, ki šele dobro začenjajo svojo podjetniško pot, in uspešna podjetniška kariera na drugi strani.
izbor-mladi-podjetnik-leta-2018 Komisija

Letošnjo komisijo sestavljajo podjetniki, ki prihajajo iz različnih področij in so se s svojim delom pokazali kot nadpovprečno uspešni. V nadaljevanju si lahko ogledate kratek opis karierne poti vsakega izmed njih.

Gregor Sakovič, NLB d.d.

Gregor Sakovič ima za seboj več kot 15 let delovanja v finančni industriji v poslovodnih in nadzornih funkcijah kot član uprave družbe za upravljanje (DZU) v Sloveniji in član upravnega odbora in nadzornih svetov finančnih družb (JV Evropa).

Ima bogate poslovne izkušnje delovanja v širšem prostoru regije Zahodnega Balkana in Srednje Evrope, v zadnjih 4 letih je poslovni svetovalec za finančne investitorje v podjeme z družbenim učinkovanjem (impact investors) in mentor za start-up iniciative v Avstriji. Trenutno je zaposlen v NLB d.d. v funkciji vodje NLB Centra inovativnega podjetništva.

Gregor Sakovic NLB d.d.
dr. Jure Knez, Dewesoft

dr. Jure Knez je tehnični direktor v v podjetju Dewesoft. Po izobrazbi je doktor strojništva, ki ga je življenjska pot zanesla v podjetništvo, na področje merilne tehnike.

Podjetje Dewesoft je eno izmed najhitreje rastočih slovenskih tehnoloških podjetij, ki ga zaznamuje zelo visoka dodana vrednost na zaposlenega. Poleg praktično celotne avtomobilske industrije je eden izmed najpomembnejših naročnikov izdelkov tega podjetja vesoljska agencija NASA.

Jure je s svojim podjetjem vedno pripravljen priskočiti na pomoč lokalnim mladim podjetnikom, humanitarnim, kulturnim in športnim organizacijam. Med drugim je njegovo podjetje priskočilo na pomoč tudi startupu Nollie Apps, ki je razvil izdelek Chipolo in potreboval pomoč pri postavitvi množične proizvodnje.

jure knez
Maja Švener, Licila.si, Mlada podjetnica leta 2012

Maja Švener je soustanoviteljica podjetja Konverzija d.o.o. Leta 2010 se je prvič podala v podjetniške vode s spletno trgovino Ličila.si in dve leti kasneje postala Mlada podjetnica leta 2012. Leta 2013 so pričeli s širitvijo v tujino pod blagovno znamko PINK PANDA. Trenutno so prisotni na desetih evropskih trgih, kjer ponujajo več kot 100 blagovnih znamk.

V lanskem letu so prvič ponudili svoje izdelke tudi v DM in Tuš drogerijah. V letošnjem letu planirajo odprtje prvih lastnih PINK PANDA trgovin v Sloveniji in na Hrvaškem.

Od leta 2016 je podjetje del skupine Studio Moderna. Kljub visoki rasti in širjenju ekipe je njen cilj ohraniti domačnost med zaposlenimi ter ponuditi najboljši support strankam in ponudbo v skladu s svetovnimi trendi.

Maja Švener, Komisija MP leta 2018, Mlada podjetnica leta 2012
Matej Pelicon, Pivovarna Pelicon, Mladi podjetnik leta 2017

Matej Pelicon je direktor, glavni pivovar in tihi vizionar pivovarne Pelicon, ki sta jo na lanskoletnem izboru Mladi podjetnik leta predstavila skupaj z Anito Lozar. S svojo zgodbo in kozarčkom piva sta tako v polfinalu kot tudi v finalu prepričala komisijo, da si zaslužita naziv Mladi podjetnik leta 2017.

Trenutno Pivovarna Pelicon hitro napreduje in raste. V letošnji zimi so pridobili tudi nekaj novih sodelavcev, prav tako so bistveno povečali svoje proizvodne kapacitete. Z Anito načrtujeta, da bi lahko odslej proizvedli okrog 30 tisoč litrov piva mesečno.

Aleksander Kopač, AlpVent GmbH

Aleksander Kopač je podjetnik in investitor, ki je svoje prvo podjetje ustanovil leta 1992. Eno izmed svojih visokotehnoloških družb je uspešno prodal v letu 2015. Aleksander danes vlaga v zagonske družbe preko lastne investicijske družbe AlpVent AG. Poleg tega je AlpVent za pomoč start-up ustanoviteljem pri promociji in prodaji svojih izdelkov in storitev ustanovil specializiran prodajni oddelek. Poleg zagotavljanja analize prodaje in drugih trženjskih in prodajnih svetovalnih storitev lahko AlpVent postane zastopnik ali distributer mladih startupov. AlpVent trenutno ponuja vrhunski prodajni in marketinški paket za vstop na trg zahtevnih nemško govorečih držav in trgov jugovzhodne Evrope (Nemčija, Švica, Avstrija, Slovenija in Hrvaška).

Aleksander Kopač, AlpVent, Komisija MP leta 2018
Borut Borštnik, Zavod mladi podjetnik

Borut Borštnik je direktor Zavoda mladi podjetnik od leta 2009. Organizacija se ukvarja s podporo podjetništva med mladimi, od začetkov do delovanja na trgu. Aktiven je na področju svetovanj mladim podjetnikom, v delu za Zavod mladi podjetnik je postavil program in soorganiziral preko 200 podjetniških predavanj, izobraževanj, okroglih miz in druženj ter postavil programe MP šole, MP coworkinga, izbor mladega podjetnika leta in druge. Ukvarja se predvsem s področji ocenjevanja uresničljivosti poslovne ideje, reševanja pravnih in birokratskih preprek, marketinškim nastopom na trgu in finančnimi projekcijami v prvih fazah zagona podjetja.

borut borstnik

Nazaj na osnovno stran izbora >>

Želite postati MP leta 2018? Izpolnite obrazec: