ICT akademija: Blokovne verige in bitcoin

Zanimanje za kriptovalute, predvsem bitcoin, se v zadnjih letih povečuje. Na ICT akademiji boste spoznali tehnične in druge vidike priljubljenosti kriptovalut.
Blokovne verige in bitcoin

Blokovne verige in bitcoin

Kdaj 13.02.2018 od 8:30 do 15:30
Kje Fakulteta za elektrotehniko, Ljubljana
Koledar

Vabljeni na novo izvedbo ICT akademije: Blokovne verige in bitcoin, ki bo potekala 13. februarja 2018 od 8.30 do 15.30 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Kaj pridobite z udeležbo?

  • pregled nad delovanjem in implikacijami kriptovalut (Bitcoin, Ethereum, ipd.)
  • razumevanje blokovnih verig
  • razumevanje pametnih pogodb
  • pregled nad možnimi prihodnjimi aplikacijami blokovnih verig

Program

  • pregled kriptovalut, temeljne značilnosti bitcoina kot sredstva za plačilo, pregled storitev in infrastrukture
  • temelji Blockchain tehnologije
  • komercialna uporaba Blockchain tehnologij
  • pametne pogodbe
  • družbeni vidiki bitcoina
  • obeti za prihodnost

Kotizacija in prijava

Kotizacija: 470 evrov + DDV

Kotizacija vključuje predavanja, praktične predstavitve in razlage, gradivo, potrdilo Fakultete za elektrotehniko UL, pogostitev med odmorom, kosilo ter parkiranje.

Organizator

ICT akademija, Laboratorij za telekomunikacije (LTFE) Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Predavatelja

dr. Urban Sedlar

Raziskovalec in predavatelj na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Njegovo znanstvenoraziskovalno delo obsega sisteme za obdelavo velikih količin podatkov (angl. big data) in aplikacije distribuiranih senzorskih omrežij pri nadzoru telekomunikacijskih omrežij in v sistemih e-zdravja. Je ekspert za spletne sisteme in storitve, storitve konvergenčnih multimedijskih arhitektur ter kakovost uporabniške izkušnje v fiksnih in mobilnih omrežjih. Sodeluje pri več nacionalnih in evropskih projektih, med drugim UNCAP, ARCADIA in NEXES. Je soavtor 7 patentov ter član številnih domačih in mednarodnih strokovnih organizacij.

Jure Trilar

Spletni guru, predavatelj in blockchain strokovnjak. Ima večletne izkušnje s področja spletnega razvoja, načrtovanja in izvedbe uporabniških vmesnikov ter blockchain tehnologij. Predava o trenutnih digitalnih trendih in dogajanju na kriptovalutnih in ICO trgih. Sodeluje v več domačih organizacijah, ki se ukvarjajo z tehnologijami, kadri in procesi prihodnosti.

Pogoji

PRIMERI ODPOVEDI: Organizator si pridržuje pravico spremembe datuma izvedbe ali odpovedi v primeru premajhnega števila prijavljenih udeležencev ter pravico spremembe kraja in predavateljev. Udeleženci bodo o morebitnih spremembah pravočasno obveščeni in upravičeni do povračila kotizacije, če jim nov termin ne bi ustrezal.

PLAČILO: Ob prijavi vam bo organizator (na naslov naveden v prijavnici) poslal vsa navodila glede izvedbe, lokacije, parkiranja in predračun za plačilo kotizacije, ki ga je potrebno poravnati pred začetkom usposabljanja. Zadnji dan za odjavo udeležbe je 2 dni pred izvedbo, v nasprotnem primeru bodo zaračunali stroške v višini 20% kotizacije.