6 praks, ki startupe vodijo k neuspehu

Ustanovitev novega podjetja je resna obveza, ki zahteva disciplino pri izvajanju poslovnih procesov. Kljub temu imajo mnogi preveč lahkoten pristop in vzamejo vodenje podjetja za zabavni projekt ali drag hobi, kar zagotovo vodi v propad.
6 praks, ki startupe vodijo k neuspehu

6 praks, ki startupe vodijo k neuspehu (Vir: Bigstockphoto.com)

Preberite si, katere so pogoste napake, ki bodo startupe zagotovo pripeljale do neuspeha.

1. Preveč tvegajo, da bi čim več pridobili

Vsak podjetnik mora sprejemati tveganja, a tega ne sme početi brezglavo. Posel mora biti dobro načrtovan in premišljen. Načrt mora zagotavljati, da, tudi ko kaj ne gre po začrtani poti, to ne ogroža vas in vaših najbližjih.

2. Finance upravljajo s strastjo in ne z glavo

Obdržite optimizem v zmernih mejah. Ocenite, koliko prihodkov in koliko odhodkov boste imeli ter koliko denarja potrebujete. Ocene o prihodkih nato razpolovite. Ocene o odhodkih podvojite.

Spremenite nekatere navade in postanite bolj produktivni

3. Mislijo, da bo poslovna ideja sama po sebi pritegnila investitorje

Zavedajte se, da boste težko pridobili denar od investitorjev, razen če ste si nabrali dobra poznanstva v poslovnem svetu ali imate bogate prijatelje. Razmislite, kako boste pridobili denar. Vam bo prispevala družina ali si boste pomagali z osebnimi prihranki?

4. Pretvarjajo se, da družina ni pomembna

O načrtih in stroških se pogovorite s svojimi najbližjimi. Pomembno je, da se strinjate o ključnih mejnikih in o tem, koliko ste pripravljeni vložiti. Bolje je manj tvegati, kot da bi bili vaši najbližji v skrbeh dan za dnem.

5. Združujejo zasebna in poslovna sredstva

Ločite zasebni denar od denarja, ki ga boste namenili poslu. S tem boste dobili jasnejši pregled nad financami in lažje sprejemali boljše odločitve.

Najpogostejše napake podjetij na socialnih omrežjih

6. Želijo uspeti z več idejami naenkrat

Če na začetku poslovne poti svojo energijo vlagate v deset različnih poslovnih idej naenkrat in upate, da bo vsaj ena izmed njih uspela, delate napako. Vso energijo usmerite le v en posel in si tako povečajte možnosti za uspeh.

Vir: huffingtonpost.com

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje