6 praks, ki startupe vodijo k neuspehu

Ustanovitev novega podjetja je resna obveza, ki zahteva disciplino pri izvajanju poslovnih procesov. Kljub temu imajo mnogi preveč lahkoten pristop in vzamejo vodenje podjetja za zabavni projekt ali drag hobi, kar zagotovo vodi v propad.
6 praks, ki startupe vodijo k neuspehu

6 praks, ki startupe vodijo k neuspehu (Vir: Bigstockphoto.com)

Preberite si, katere so pogoste napake, ki bodo startupe zagotovo pripeljale do neuspeha.

1. Preveč tvegajo, da bi čim več pridobili

Vsak podjetnik mora sprejemati tveganja, a tega ne sme početi brezglavo. Posel mora biti dobro načrtovan in premišljen. Načrt mora zagotavljati, da, tudi ko kaj ne gre po začrtani poti, to ne ogroža vas in vaših najbližjih.

2. Finance upravljajo s strastjo in ne z glavo

Obdržite optimizem v zmernih mejah. Ocenite, koliko prihodkov in koliko odhodkov boste imeli ter koliko denarja potrebujete. Ocene o prihodkih nato razpolovite. Ocene o odhodkih podvojite.

Spremenite nekatere navade in postanite bolj produktivni

3. Mislijo, da bo poslovna ideja sama po sebi pritegnila investitorje

Zavedajte se, da boste težko pridobili denar od investitorjev, razen če ste si nabrali dobra poznanstva v poslovnem svetu ali imate bogate prijatelje. Razmislite, kako boste pridobili denar. Vam bo prispevala družina ali si boste pomagali z osebnimi prihranki?

4. Pretvarjajo se, da družina ni pomembna

O načrtih in stroških se pogovorite s svojimi najbližjimi. Pomembno je, da se strinjate o ključnih mejnikih in o tem, koliko ste pripravljeni vložiti. Bolje je manj tvegati, kot da bi bili vaši najbližji v skrbeh dan za dnem.

5. Združujejo zasebna in poslovna sredstva

Ločite zasebni denar od denarja, ki ga boste namenili poslu. S tem boste dobili jasnejši pregled nad financami in lažje sprejemali boljše odločitve.

Najpogostejše napake podjetij na socialnih omrežjih

6. Želijo uspeti z več idejami naenkrat

Če na začetku poslovne poti svojo energijo vlagate v deset različnih poslovnih idej naenkrat in upate, da bo vsaj ena izmed njih uspela, delate napako. Vso energijo usmerite le v en posel in si tako povečajte možnosti za uspeh.

Vir: huffingtonpost.com

Oznake: , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje