Amazon odpira tržnico za startupe

Spletni velikan bo lansiral novo tržnico, namenjeno zgolj startupom. Imenovala se bo Launchpad in kot samo ime že pove, bo namenjeno uspešnejšemu začetku in distribuciji. Za potrebe novega projekta je sklenil partnerstvo z Y Combinatorjem, Andreessenom Horowitzem in IndieGoGom.
Amazon odpira tržnico za startupe

Amazon bo v družbi IndieGoGa in Y Combinatorja predstavil Launchpad (Vir slike: YouTube).

Potem ko se navdušenje nad uspešnimi Kickstarter kampanji pomiri, nastopi faza proizvodnje. Ekipe morajo odposlati na stotine nagrad, s katerimi so jim podporniki omogočili uresničitev svojih zastavljenih ciljev prek kampanij. Ko razpošlje še zadnjo, pa se soočijo z novim izzivom – kako k produktu, ki ga je spoznal ves svet (na Kickstarterju), pritegniti nove potrošnike.

Kar potrebujejo startupi, Amazon priskrbi

Tu vstopi Amazonov Launchpad, ki bo nudil logistične korake, ki jih najdemo pri vsaki prodaji: inventar, pošiljanje, marketing, vračila in storitve za stranke. Podjetja oziroma njihovi produkti se bodo znašla med iskalnimi rezultati Amazona.

Ideje, ki so jih spremenile v milijarderje >>

Vsak startup bo dobil produktno stran, kjer je bo lahko naložil video in ostale informacije o svojem produktu oziroma startupu. Startupi bodo prek Launchpada lahko sprejeli prednaročila za produkte direktno prek Amazona, ki bo tako kot za ostale ponudnike trenutno skrbel za celotno logistiko in dostavo produktov.

Idealen partner za najbolj inovativna mlada tehnološka podjetja

Amazon se je za potrebe razvoja startupovske tržnice povezal s številnimi pospeševalniki in platformami za množično financiranje, med njimi tudi skladom, ki je investiral v Product Hunt, Andreessen Horowitz, Y Combinatorjem in IndieGoGo. S tem je Amazon, po besedah soustanovitelja in glavnega partnerja Andreessen Horowitza, Marca Andreessena, postal idealen partner za najbolj inovativna mlada tehnološka podjetja.

Amazon je upihnil 20. rojstnodnevno svečko >>

Za zdaj le za ameriška podjetja

Da je platforma, kot je videti zdaj, prijazna do startupov, se kaže tudi v tem, da Amazon ne bo računal pristopnine k platformi. Si bo pa zato vzel delež ob prodanih produktih. Za zdaj bo na voljo zgolj za ameriška podjetja. Nabor trenutnih produktov je precej pester, od napravic pa vse do hipstersko obarvanih produktov, skupno 200 produktov v 15 kategorijah.

Amazon ne postavlja trendov, ampak jim sledi

Amazon ni prvi, ki poskuša privabiti startupe. Letos se je podobnega projekta lotil eBay z Innovators Collective. Eksperimentalna tržnica ponuja pametne naprave, ki jih uporabljamo za domačimi stenami, nastale pa so pod rokami manjših podjetjih. Podobnega koraka se je lotil tudi startup Quirky, ki je oblikoval center za inovativne pametne produkte, a se je pred meseci znašel v finačnih težavah.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje