Amazon odpira tržnico za startupe

Spletni velikan bo lansiral novo tržnico, namenjeno zgolj startupom. Imenovala se bo Launchpad in kot samo ime že pove, bo namenjeno uspešnejšemu začetku in distribuciji. Za potrebe novega projekta je sklenil partnerstvo z Y Combinatorjem, Andreessenom Horowitzem in IndieGoGom.
Amazon odpira tržnico za startupe

Amazon bo v družbi IndieGoGa in Y Combinatorja predstavil Launchpad (Vir slike: YouTube).

Potem ko se navdušenje nad uspešnimi Kickstarter kampanji pomiri, nastopi faza proizvodnje. Ekipe morajo odposlati na stotine nagrad, s katerimi so jim podporniki omogočili uresničitev svojih zastavljenih ciljev prek kampanij. Ko razpošlje še zadnjo, pa se soočijo z novim izzivom – kako k produktu, ki ga je spoznal ves svet (na Kickstarterju), pritegniti nove potrošnike.

Kar potrebujejo startupi, Amazon priskrbi

Tu vstopi Amazonov Launchpad, ki bo nudil logistične korake, ki jih najdemo pri vsaki prodaji: inventar, pošiljanje, marketing, vračila in storitve za stranke. Podjetja oziroma njihovi produkti se bodo znašla med iskalnimi rezultati Amazona.

Ideje, ki so jih spremenile v milijarderje >>

Vsak startup bo dobil produktno stran, kjer je bo lahko naložil video in ostale informacije o svojem produktu oziroma startupu. Startupi bodo prek Launchpada lahko sprejeli prednaročila za produkte direktno prek Amazona, ki bo tako kot za ostale ponudnike trenutno skrbel za celotno logistiko in dostavo produktov.

Idealen partner za najbolj inovativna mlada tehnološka podjetja

Amazon se je za potrebe razvoja startupovske tržnice povezal s številnimi pospeševalniki in platformami za množično financiranje, med njimi tudi skladom, ki je investiral v Product Hunt, Andreessen Horowitz, Y Combinatorjem in IndieGoGo. S tem je Amazon, po besedah soustanovitelja in glavnega partnerja Andreessen Horowitza, Marca Andreessena, postal idealen partner za najbolj inovativna mlada tehnološka podjetja.

Amazon je upihnil 20. rojstnodnevno svečko >>

Za zdaj le za ameriška podjetja

Da je platforma, kot je videti zdaj, prijazna do startupov, se kaže tudi v tem, da Amazon ne bo računal pristopnine k platformi. Si bo pa zato vzel delež ob prodanih produktih. Za zdaj bo na voljo zgolj za ameriška podjetja. Nabor trenutnih produktov je precej pester, od napravic pa vse do hipstersko obarvanih produktov, skupno 200 produktov v 15 kategorijah.

Amazon ne postavlja trendov, ampak jim sledi

Amazon ni prvi, ki poskuša privabiti startupe. Letos se je podobnega projekta lotil eBay z Innovators Collective. Eksperimentalna tržnica ponuja pametne naprave, ki jih uporabljamo za domačimi stenami, nastale pa so pod rokami manjših podjetjih. Podobnega koraka se je lotil tudi startup Quirky, ki je oblikoval center za inovativne pametne produkte, a se je pred meseci znašel v finačnih težavah.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje