Blaž Kos: Najboljša pomoč startup podjetjem

Eno izmed zelo plemenitih dejanj, ki jih lahko naredite v življenju je, da pomagate kakšnemu izmed startup podjetij, ki vam je blizu. S tem boste pomagali podjetnikom prebroditi težka prva leta poslovanja, za kar vam bodo vedno hvaležni.
Blaž Kos: Najboljša pomoč startup podjetjem

Blaž Kos: Najboljša pomoč startup podjetjem (Vir slike: sxc.hu)

Velikokrat, ko govorimo o pomoči startupom, večini najprej pride na misel svetovanje. Vendar svetovanje je najlažje. In v primeru, da sami nismo v preteklosti nikoli gradili startup podjetja, s svetovanjem lahko povzročimo celo več škode, kot koristi. Tudi pri startup podjetjih največkrat velja pravilo, da je najdražji nasvet brezplačen nasvet.

Takoj za svetovanjem v okviru pomoči startup podjetjem so običajno na tapeti investicije. Vendar malo je ljudi, ki si dejansko lahko privošči investirati v startup podjetja. Za sindicirane investicije potrebujete vsaj nekaj deset tisoč evrov, ki ste jih enostavno pripravljeni izgubiti.

Nikakor ne trdim, da morate investirati nespametno. Še manj, da je smiselno investirati in pozabiti na podjetje. Vsekakor je nujno kot investitor sodelovati čim bolj aktivno pri gradnji podjetja. Vendar je pomembno, da ne ustvarjamo panike. Vsako startup podjetje čakajo težki časi. In v teh težkih časih podjetniška ekipa potrebuje konstruktivno pomoč in ne dodatne panike.

Kakšna je alternativa? Najboljši način, da pomagate startup podjetjem je, da kupite oziroma aktivno uporabljate njihove produkte ali storitve. Za startup podjetje ni boljšega, kot če ima novo stranko. Stranko, ki verjame v potencial podjetja. Stranko, ki je pripravljena sprejeti nekoliko večje tveganje v času, ko noben drug ne verjame v podjetje.

Vsekakor se bo zgodilo, da z izdelkom ali storitvijo ne boste povsem zadovoljni. Takrat ni čas za jezo, vendar za povratno informacijo podjetju, kako naj izboljšajo svojo ponudbo. Ko boste zadovoljni v polni meri z oblikovano ponudbo, pa startup podjetju najboljše pomagate tako, da jih priporočate naprej.

Vir: Blaž Kos

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje