E-računovodstvo in nenehno izobraževanje za mlade startupe

Vodite svoje podjetje na sodoben način in uporabite e-računovodstvo! Priporočljiva izbira računovodske zvrsti za mlade startupe je vsekakor model e-računovodstva, ki v sebi nosi veliko prednosti pred klasično in večini poznano obliko računovodstva.
E-računovodstvo in nenehno izobraževanje za mlade startupe

E-računovodstvo in nenehno izobraževanje za mlade startupe (Vir slike: sxc.hu)

Prednosti e-računovodstva

E-računovodstvo oz. spletno računovodstvo postaja vedno bolj in bolj priljubljena oblika vodenja računovodstva ne samo v Sloveniji, temveč tudi globalno. Tovrstno računovodstvo se priporoča v prvi vrsti mladim startupom, saj podjetniki tako lahko nadzirajo delo računovodstva in poslovanje podjetja, kadar koli želijo.

Trendom sodobnega poslovanja se je v želji po višji stopnji uspešnosti in učinkovitosti podjetij potrebno prilagajati na vsakodnevni ravni, kar seveda med drugim vodi tudi v ohranjanje vaše konkurenčne prednosti.

Programi za e-računovodstvo v svojem bistvu nosijo veliko prednosti:

  • Ažurnost informacij – ne samo glede podatkov povezanih s poslovanjem podjetja, temveč tudi glede vseh sprememb zakonodaje in novitet v računovodstvu.
  • Preglednost in nadzor nad lastnim poslovanjem
  • Dostopnost podatkov – do baze podatkov se lahko dostopa s svojim elektronskim certifikatom kadar koli in kjer koli (obvezna internetna povezava) – tako podjetnik kot njegovo računovodstvo.
  • Optimizacijo poslovanja – poslovanje bo bolj fluidno in učinkovitejše. Ponudnik namreč poskrbi tudi za arhiviranje podatkov, vzdrževanje sistema in vsebinsko nadgradnjo.
  • Varnost podatkov – za to poskrbijo gesla, šifre in požarni zidovi. Višja varnost podatkov kot na osebnih računalnikih zaradi varovanih strežnikov. S tem se zavarujete tudi pred morebitno izgubo podatkov zaradi kakršne koli mehanske poškodbe vašega prenosnika.
  • Usklajenost z zakonodajo – ažuriranje podatkov in sprememb v zakonodaji, za kar poskrbi ekipa visoko kompetentnih strokovnjakov.
  • Manj napak – podatki se vnašajo samo enkrat, podjetnik in servis pa uporabljata isti program za izdajo dokumentov in računovodsko obdelavo.
  • Nižje stroške

Pri odločitvi za tako storitev je potrebno biti pazljiv pri izbiri računovodskega programa. Slednje namreč delimo na: tiste, ki jih uporabljamo preko brskalnika na spletu in tiste, ki zahtevajo namestitev na računalnik in nadalje na programe, ki se razlikujejo po namenu za velika, srednja, mala in mikro podjetja. Zaradi višje stopnje fluidnosti je tovrsten način računovodstva izjemno priporočljiv predvsem za start-upe, saj je potreba po prilagajanju trgu iz dneva v dan večja.

Nenehno izobraževanje in pregled novosti

Za lastnike mladih in morda še nastajajočih start-upov pa je zelo priporočljivo imeti tudi pregled nad  zakonitostmi dobrih praks poslovanja in se nenehno seznanjati s spremembami in novostmi v davčni, gospodarski in zaposlitveni zakonodaji.

Več na: 

Oznake: , , , , ,