Video: Facebook je podjetje z najboljšimi pogoji za delo

Facebook je znan po izjemnih bonitetah, zavidljivih plačah in odličnem delovnem okolju za svoje zaposlene, zaradi česar ga je ameriški spletni časopis Business Insider med 50 podjetji z najboljšim delovnim mestom uvrstil na sam vrh lestvice.
Video: Facebook je podjetje z najboljšimi pogoji za delo

Facebook je podjetje z najboljšimi pogoji za delo (Vir slike: Youtube.com)

Facebook, ki ga je pri 19. letih leta 2004 ustanovil Mark Zuckerberg, je danes največje družbeno omrežje, ki ga aktivno uporablja kar milijarda uporabnikov. Da vse deluje tako kot mora, skrbi 10 tisoč zaposlenih v najsodobnejših delovnih prostorih.

Facebook: Nimamo pravil, imamo vrednote

Facebook zaposlenih noče omejevati s pravili, ampak si želi, da bi bili ti pri svojem delu čim bolj neodvisni. Namesto pravil si delijo skupne vrednote, s katerimi uresničujejo skupne cilje. Da bi zaposleni v svojem delu videli pomen in odpravili vse pomanjkljivosti, Zuckerberg vsak petek sprejema njihova vprašanja o delovanju in odločitvah podjetja, ki mu jih postavljajo zaposleni. Zaradi takšnih in podobnih običajev, kar 81 odstotkov zaposlenih v Facebooku v svojem delu čuti smisel.

Dobro plačano delo brez stresa

Facebook prav tako stremi k čim večjemu zadovoljstvu zaposlenih, zato za njih skrbi z ogromnimi plačami in številnimi bonitetami. Mediana letne plače za izkušene zaposlene naj bi tako znašala kar 135 tisoč dolarjev, celo pripravniki pa naj bi mesečno zaslužili od 6 do 7 tisoč dolarjev na mesec. Vsi starši, vključno z istospolnimi pari in očeti imajo štiri mesece plačanega dopusta s 4 tisoč dolarji dodatka za novorojenega otroka.

A plača še zdaleč ni vse, kar postavlja Facebook med najboljša podjetja za zaposlene. Da bi odpravili stres, so jim zato na voljo številne dejavnosti. Svojo umetniško dušo lahko izrazijo s slikarskimi umetninami v prav zato namenjenih prostorih ali z igranjem na inštrumente v glasbenih prostorih. Za fizično kondicijo imajo na voljo plezalno steno, kjer se z osebnimi trenerji lahko udeležujejo tudi tečajev plezanja. Novih moči si lahko naberejo z brezplačno gurmansko hrano, ki jo samo za njih pripravljajo kuharski mojstri. Če pa si zaželijo spremembe zunanjega videza, lahko to storijo v le za njih namenjenim frizerskih salonih.

Plezalna stena (Vir: Youtube.com)

Sprostitev ob ustvarjanju glasbe (Vir: Youtube)

 

Frizerski salon (Vir: Youtube)

Poleg tega so za zagotavljanje dobrega počutja na voljo zdravniki in kiropraktiki, za čista oblačila pralnice in kemične čistilnice in kolesa za potovanje po velikem zemljišču, kjer se nahajajo vsi ti objekti. Verjetno ni presenečenje, da je z zaposlitvijo v Facebooku zadovoljnih kar 93 odstotkov zaposlenih.

Video: 7 najbolj priljubljenih bonitet za zaposlene v Facebooku

YouTube

Vir: businessinsider.com

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje