Fermentirajmo kombučo – Kefirko ponovno na Kickstarter
Vir slike: Kefirko
“Ta priročna postaja za fermentacijo poenostavi pripravo kombuče in zagotovi popolne rezultate ob
vsaki pripravi,” so sporočili iz podjetja Borgla d.o.o., ki stoji za znamko Kefirko.
Povezava do Kickstarter kampanje: Kickstarter
Z novo napravo obljubljajo pripravo najboljše kombuče kar doma, s čimer si zagotovimo kakovosten napitek brez aditivov, poleg tega pa se izognemo visokim stroškom s kupovanjem te pijače v trgovinah. V kolikor se odločite za podporo na Kickstarterju boste lahko uživali v popustih do 33 odstotkov.
Kombuča je starodavna pijača, ki so jo poznali že več tisoč let nazaj. Predstavlja fermentiran napitek iz čaja, sladkorja, bakterij in kvasovk. Nastala tekočina vsebuje kis, vitamine skupine B in številne druge kemične spojine. Je gazirana pijača z nizko vsebnostjo kalorij, pripravimo pa jo lahko v različnih okusih.
S pitjem kombuče lahko na preprost in nizkokaloričen način dodajamo probiotike v našo vsakodnevno prehrano. To je tudi dobra alternativa za vegetarijance ali vse, ki ne uživajo mlečnih izdelkov.
Kaj prinaša Kombuča Fermentor
Kot so pri Kefirko zapisali v izjavi za javnost, Kombuča Fermentor zagotavlja optimalne pogoje za fermentacijo, s čimer bo postopek priprave zelo enostaven.
“Pokrov ima pravo fermentacijsko postajo s fermentacijsko uro, termometrom in filtrom za nevtralizacijo vonjav,” so pojasnili. “Ti pomembni elementi omogočajo pretok zraka ter upravljanje časa in temperature med fermentacijo.”
Fermentor je izdelan iz kakovostnega stekla, ki je idealno za kislo kombučo, in trpežnega pokrova iz bioplastike. Pipica, ki je izdelana iz nerjavečega jekla, pa omogoča enostavno nalivanje kombuče. Videz dopolnjuje čudovito stojalo iz lesa.
Poleg tega, da ti materiali poskrbijo za trajnosten in okolju prijazen izdelek, lahko s Fermentorjem zmanjšanje tudi količino odpadkov, saj fermentiranih napitkov ne boste več kupovali v trgovinah.
Uspešen začetek: V pičlih 9 urah dosegli cilj!
5. kampanja za Kombuča Fermentor se je začela izjemno uspešno. V samo 9 urah so že dosegli zastavljen cilj. V času pisanja tega prispevka so zbrali že skoraj 26 tisoč evrov, izdelek pa je podprlo čez 300 posameznikov.
Izdelek bo za prednaročilo na platformi Kickstarter na voljo od 16. aprila do 25. maja 2024, kasneje pa se bo prodajal v spletni trgovini Kefirko.com.
Kombuča Fermentor lahko trenutno prednaročite za 57 evrov, predviden čas začetka pošiljanja pa je oktober 2024. Na voljo je v štirih različnih barvah: bež, roza, modra in zelena.
Do svoje kombuče vam pomaga v treh korakih: v posodo Fermentorja najprej vlijete čaj skupaj s sladkorjem. Nato dodate priloženo gobico in pustite, da se pijača fermentira. Na koncu lahko kombuči dodate kakšen okus in postrežete.
“Trdno verjamemo v preobrazbeno moč fermentiranih živil in pijač. Niso le čudovitega okusa, ampak ponujajo tudi številne zdravstvene koristi, ki lahko izboljšajo vaše počutje,” so zapisali na predstavitveni strani kampanje na Kickstarterju.
“Po štirih uspešnih projektih na Kickstarterju smo navdušeni, da lahko predstavimo še peti projekt. Ker smo brezhibno izpeljali proizvodnjo in prodajo naših prejšnjih izdelkov, smo prepričani, da nam bo ta uspeh uspelo ponoviti še enkrat. Zahvaljujoč vzpostavljenim partnerstvom z lokalnimi proizvajalci smo v dobrem položaju za uvedbo našega najnovejšega izdelka,” so še dodali.