Malinco mika Evropa

Pet Malinc, ena bo v kratkem postala mamica, za letos načrtuje kar 100-odstotno povečanje prihodkov, večino, 80 odstotkov bo prispeval domači trg. Ekipa se intenzivno pripravlja na trg Evropske unije.
Malinco mika Evropa

Malince se jeseni širijo na trge Evropske unije (Vir slike: Malinca.si).

Na sosednjega, hrvaškega, so že vstopile, in sicer z malinca.hr. Tam so trenutno v izobraževalni fazi, ki je po oceni Nastje Kramar »najtežja«. Slovenci smo namreč v primerjavi s Hrvati precej bolj informirani o zdravi prehrani, od doma prihaja tudi večje povpraševanje za njihove izdelke, zato morajo Hrvate sprva še seznaniti z izdelki.

Jeseni na trg Evropske unije

Ekipa se je v tem času tudi povečala, sestavljajo jo Slovenke in Hrvatica kot zunanja sodelavka, s katero lahko komunicirajo kar v slovenščini. Pri širitvi pa se ne mislijo ustaviti le pri sosedih – načrtujejo kar angleško različico spletne trgovine, ki bo tako dostopna za vse državljane Evropske unije. Kot pravi Kramarjeva, ta veliki korak načrtujejo za letos jeseni. Za letos načrtujejo 100-odstotno povečaje prihodkov, 80 bo prispeval slovenski trg, tuji pa 20.

Skrivnost e-mail marketinga Malince >>

Po Velenju fizična trgovina tudi v Ljubljani

Večina njihovih izdelkov je po novem na volju tudi v fizični trgovini v Ljubljani, in sicer v Zeleni trgovini v BTC-ju. »Letos smo v prodajo vključili že več kot 100 novih izdelkov, prav tako pa se uspešno povezujemo s podjetji, govorim na mesečni ravni,« pojasnjuje mlada podjetnica. Malince imajo sicer že eno fizično trgovino, ki jo najdete v Velenju.

Uspelo vam je brez moškega?

Ekipa je torej še vedno sestavljena iz samih deklet, zato jih pogosto kdo preseneti, da ne verjame, da so razvile spletno trgovino in blagovno znamko brez moških v ekipi. Kot pravi Kramarjeva, je to, kar delajo, njim v užitek, obenem pa tudi dobro usklajujejo zasebno in službeno življenje. Zato večjih težav ali izzivov nimajo.

Takoj osvojile slovenske kupce

Malinca, ki deluje od junija 2013, je že lani povsem osvojila slovenske potrošnike in postala spletni trgovec leta v kategoriji Hrana in pijača. Lani pa je bila ekipa tudi del finala izbora Mladi podjetnik leta, ki je njim dal predvsem »medijsko prepoznavnost in s tem veliko dobre promocije ter reklame«.

Kako pospešiti spletno prodajo? >>

Malince lani finalistke izbora Mladi podjetnik leta

Če oklevate pri prijavi na izbor, vam Malince sporočajo naslednje: »Na izbor se prijavite, saj boste s tem dobili novo izkušnjo, spoznali boste veliko zanimivih ljudi, sklenili nova poznanstva in sodelovanja, dobili boste medijsko prepoznavnost.« Vas že mika k prijavi? Prijave na izbor zbiramo do 31. maja, vse potrebne informacije za prijavo, pa najdete tukaj.

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje