Meerkat s podjetjem GoPro v boj proti Periscopu

Aplikacije, kot sta Meekrat in Periscope, ki uporabniku omogočata neposreden prenos v živo iz pametnega telefona, so v velikem porastu. Velika tekmeca trenutno prednjačita v številu uporabnikov, novo stopničko pa je naredil Meerkat, ki se je povezal s podjetjem GoPro.
Meerkat s podjetjem GoPro v boj proti Periscopu

Meerkat se je povezal s podjetjem GoPro (Vir slike: YouTube).

Novo sodelovanje, od katerega obe strani veliko pričakujeta, je Meerkat naznanil na nedavni konferenci VidCon. Odločitev prinaša novo stopnjo integracije, z ene strani aplikacija in z druge strojna oprema.

Periscope trikrat večji od Meerkata

Sodelovanje bo uporabnikom prineslo možnost video prenosa v živo prek iOS aplikacije s pomočjo kamer GoPro 3 in GoPro 4. Novost je vsekakor odgovor na konkurenta Periscope in njegovemu lastniku Twitterju, ki ima po zadnjih analizah kar trikrat večji promet od Meerkata. Periscope je odmeven uspeh doživel že v prvih dneh od lansiranja, samo v prvih desetih dneh je naštel več kot milijon prijav.

Periscope ali Twitter? >>

Lahko Meerkat pridobi Periscopove uporabnike?

Pred časom so tuji mediji Periscope označili za aplikacijo, ki bo uničila Meerkat, tokratna poteza, povezljivost z GoPro-jevimi kamerami pa bi Meerkatu lahko prinesla na svojo stran nekaj Periscopovih uporabnikov. Bitka še zdaleč ni odločena.

Kako uporabljati Meerkat v povezavi s kamero?

Potem ko GoPro kamero povežete prek WiFi-ja na vašo iOS napravo, se odpre aplikacija Meerkat. Stresete napravo in s tem je aplikacija že nared za snemanje. Zadeva je še v beta različici, uporabnikom pa bo omogočila prenos v živo z njihovih dogodiščin na belih strminah, med surfanjem in ostalimi zanimivimi aktivnostmi. GoPro kamera pa mora biti ves čas znotraj internetne povezave.

Tako Meerkat kot tudi Periscope že uporabljajo podjetja in blagovne znamke, ki so v aplikacijah prepoznale tudi potencial z vidika komunikacije in marketinga. Mnogi uporabniki ga uporabljajo za vpogled v svoj vsakdan.

Oznake: , ,