Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin

Zmagovalci zadnjih dveh izborov za mladega podjetnika leta se skupaj z ekipo Zavoda mladi podjetnik in Juretom Knezom iz Dewesofta podajajo na podjetniški vikend v Berlin.
mp podjetniski vikend berlin

Mladi podjetniki leta na podjetniški vikend v Berlin.

Pod pokroviteljstvom podjetja Dewesoft se zmagovalci zadnjih dveh izborov za mladega podjetnika leta odpravljajo na podjetniški vikend v Berlin. Slovensko delegacijo sestavljajo Anita Lozar in Matej Pelicon iz Pivovarne Pelicon, zmagovalca izbora Mladi podjetnik leta 2017, ter Mario Kurtović in Niko Miholič iz Kmetijskega gospodarstva Panorganic, zmagovalca predhodnega izbora.

Mladim podjetnikom se bodo pridružili še Borut Borštnik, Egon Ravbar in Nejc Setnikar iz Zavoda mladi podjetnik, spremljal pa jih bo tudi dr. Jure Knez iz podjetja Dewesoft.

Direktor Zavoda mladi podjetnik Borut Borštnik je pred odhodom dejal: »Letos smo si za podjetniški vikend izbrali Berlin. Že na podlagi rezervacij ogledov podjetij smo ugotovili, da je Berlin na startup področju svetlobna leta pred Ljubljano oziroma celotno Slovenijo. Nestrpni smo glede tega, kaj bomo videli in kakšno znanje bo celotna ekipa prinesla nazaj v Slovenijo in ga uporabila v svojem poslu.«

Program podjetniškega vikenda

V Berlinu bodo člani odprave spoznali delovanje štirih izjemno zanimivih in uspešnih podjetij: Delivery Hero, Airbnb, N26 in erento.

Delivery Hero

Podjetje Delivery Hero je bilo ustanovljeno leta 2011 prav v Berlin. Cilj njegovih ustanoviteljev je bil oblikovati svetovno platformo za naročanje hrane po spletu. Danes podjetje deluje v več kot 40 državah po celem svetu in sodeluje z več kot 150 tisoč restavracijami.

Uporabniki lahko hrano naročajo po spletu ali prek aplikacije za mobilne telefone. Platforma omogoča tudi iskanje lokalnih restavracij, izbor restavracij glede na ponudbo, brskanje po menijih in ocenjevanje restavracij.

Airbnb

Sedež podjetja Airbnb je sicer v San Franciscu, zmagovalci izbora za mladega podjetnika leta in drugi člani odprave pa bodo obiskali njihove pisarne v Berlinu.

Podjetje Airbnb ponuja spletno platformo za kratkoročno oddajanje in najemanje zasebnih sob, apartmajev in stanovanj. Storitev je izjemno priljubljena med mladimi po vsem svetu, ki na svojih potovanjih ne želijo prenočevati v hotelih, temveč iščejo drugačne izkušnje in nastanitve.

Airbnb se lahko pohvali z več kot tremi milijoni ponujenih prenočišč v 65 tisoč mestih in 191 državah.

N26

N26 je nemška spletna banka, ki svoje storitve ponuja predvsem v evrskem območju, med drugim tudi v Sloveniji. N26 ni tradicionalna banka, saj nima poslovalnic – vse storitve lahko uporabniki pravijo prek računalnika ali mobilnega telefona. Tudi odpiranje računa poteka elektronsko, in sicer prek video klica.

Uporabnikom oziroma komitentom banke N26 so brezplačno na voljo nekatere osnovne storitve, kot sta osnovni račun in debetna kartica MasterCard. S kartico lahko brezplačno opravijo tudi do pet dvigov gotovine z bankomata. Tudi za osnovne bančne transakcije N26 ne zaračunava provizije.

Prednost N26 v primerjavi z drugimi bankami je predvsem v možnosti upravljanja s karticami. Komitent jih lahko znotraj aplikacije aktivira ali deaktivira, omogoči ali onemogoči možnost plačevanja v tujini in na spletu, nastavi limit … Vse to brez oddajanja zahtevkov, čakanja na odziv banke in drugih postopkov.

erento

erento je največja spletna platforma za izposojo v Nemčiji, izpostave pa ima tudi v Veliki Britaniji, Avstriji in Švici. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2003, danes pa predstavlja enega od nosilcev gibanja za skupnostno rabo oziroma delitveno ekonomijo.

Prek platforme si lahko več kot 50 tisoč dnevnih uporabnikov izposoja različne vrste blaga, od športnih avtomobilov in avtodomov do orodja, na voljo pa so tudi različne storitve, ki jih ponujajo izposojevalci.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>


Anja Marić: »Na začetku moraš biti zadovoljen z vsako majhno zmago.«

Anja Marić: »Na začetku moraš biti zadovoljen z vsako majhno zmago.«

Podjetje Woodway je svojo zgodbo o uspehu začelo pisati leta 2013. Zaradi zelo dobre prodaje lesenih ročnih ur, očal, etuijev in drugih modnih dodatkov priznanih proizvajalcev je kmalu prišlo do odprtja šestih fizičnih trgovin po vsej Sloveniji. Kaj se s startupom dogaja v zadnjem času? Preberite več >>

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, potrebuje vašo pomoč

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, potrebuje vašo pomoč

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, je pred kratkim zagnal kampanjo »Lifting like nuts«, v kateri zbira sredstva za nakup viličarja, ki bo zaposlenim v podjetju Rok's pomembno olajšal vsakodnevno delo s paketi surovin in izdelkov. Kampanjo lahko podprete do konca maja s spletnim nakupom izdelkov iz njihove ponudbe. Preberite več >>

Rok Starič: »Če se pri delu ne zabavam, v njem ne vidim smisla.«

Rok Starič: »Če se pri delu ne zabavam, v njem ne vidim smisla.«

Minilo je devet mesecev, odkar je Rok Starič z blagovno znamko »Rok's nut butter« zmagal na izboru Mladi podjetnik leta 2018. Kaj mu je prinesla zmaga? Katere tuje trge že osvaja maslo iz oreščkov? S kakšnimi pristopi podjetje poskrbi za veselje svojih strank? Preberite več >>

“Brez pravega načrta ne pomaga niti 10 milijonov evrov”

“Brez pravega načrta ne pomaga niti 10 milijonov evrov”

Leto 2018 je za Domžalčana Roka Stariča, lastnika blagovne znamke Rok’s nut butter, v poslovnem smislu zagotovo prelomno. Naziv Mladi podjetnik leta 2018 je le ena izmed pozitivnih zgodb, ki mu napovedujejo svetlo prihodnost v zahtevnem podjetniškem svetu. Preberite več >>

Zgodba Pivovarne Pelicon dobiva mednarodni pridih

Zgodba Pivovarne Pelicon dobiva mednarodni pridih

Peto obletnico delovanja pri Pivovarni Pelicon obeležujejo z odmevnimi mednarodnimi sodelovanji s partnerji - pivovarji iz Nemčije, Poljske, Hrvaške in Norveške. Preberite več >>

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Vrhunec letošnje konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je bil zaključek izbora Mladi podjetnik leta 2018. Prestižni naziv je pripadel Domžalčanu Rok Stariču - Rok´s nut butter d.o.o.. Preberite več >>

Tattoo care – Z vero vase in v svoj produkt do zvezd

Tattoo care – Z vero vase in v svoj produkt do zvezd

Zdravstvene težave so kranjski podjetnici Jasni Grbić odprle nov pogled na svet. Po operaciji hrbtenice se ni prepustila malodušju. Zagrabila je priložnost, ki se ji je ponudila, ter z mazilom za nego tetovaž Tattoo care postala prava poslovna zvezdnica. Preberite več >>

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

Petkova konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo ob sodelovanju številnih priznanih strokovnjakov postregla tudi z okroglo mizo o različnih načinih financiranja podjetij. Preberite več >>

Oznake: , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje